Mainos

Viron kansanmurhaoikeudenkäynti lykkääntyy

Virossa asiantuntijat ehdottavat kansanmurhasta syytetyn Arnold Meren oikeudenkäynnin keskeyttämistä. Asiantuntijalääkäreiden mielestä 89-vuotiaan Meren terveys ei kestä oikeudenkäyntiä ja sen seurauksena mahdollisesti tulevaa vankilatuomiota.

Meri itse kertoi uutistoimisto BNS:lle viime viikolla hänen terveytensä heikentyneen tutkimuksissa, mutta hän suhtautuu siihen kertomansa mukaan tyynesti.

Pärnun maaoikeuden tuomarin on määrä päättää oikeudenkäynnin jatkamisesta piakkoin. Pärnulainen tuomari keskeytti oikeudenkäynnin toukokuussa samasta syystä.

Oikeudenkäynnissä on kyse 251 hiidenmaalaisen kyyditsemistä Siperiaan maaliskuussa 1949. Arnold Meren epäillään johtaneen kyyditsemistä. Kyyditetyistä 13 oli yli 75-vuotiaita, joista 11 kuoli matkalla karkotukseen. Lisäksi mukana oli 16 alle 18-vuotiasta lasta.

Vuoden 1949 maaliskuussa Siperiaan karkotettiin 20 072 virolaista, joista 2000 menehtyi matkalla. Arnold Meri on kiistänyt syyllisyytensä kansanmurhaan.

Viron entisen presidentti Lennart Meren sekku Arnold Meri palveli toisessa maailmansodassa puna-armeijassa. Hän sai Leninin kunniamerkin vuonna 1948 ja toimi apulaisopetusministerinä vuonna 1961 Viron sosialistisessa neuvostotasavallassa.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.