Mainos

Viro aikoo tiukentaa rahanpesulakeja

Lakeja uudistetaan, koska ne pitää saada EU-direktiivien mukaisiksi ja koska yhä useampi maa käyttää Viroa rahanpesun kohdemaana.

Viron hallituksen asettama komitea haluaa tiukentaa rahanpesua koskevia lakeja, Postimees-lehti kirjoittaa.

Lehden mukaan komitea tähtää siihen, että Virossa olisi ensi vuoden loppuun mennessä voimassa uusi, nykyaikainen rahanpesua torjuva laki.

Taustalla on huoli siitä, että ulkomaiset rikollistahot yrittävät yhä useammin käyttää Viroa rahanpesun kohdemaana.

Komiteaa johtavan Aivar Soerdin mukaan riskiä lisää muun muassa se, että Latvia on kiristänyt omaa lainsäädäntöään. Siksi pelkona on, että pimeän rahan liikuttelijat yrittävät siirtää toimintojaan sieltä Viron puolelle.

Suurempien ongelmien estämiseksi pitäisi muun muassa parantaa Viron rahoituslaitosten valvontaa ja lisätä kansainvälistä yhteistyötä, komitean raportti esittää.

Viron pankkiyhdistyksen toimitusjohtajan Katrin Taliharmin mukaan huoli on aiheellinen. Hän kertoi Postimeehelle, että virolaispankit ovat viime aikoina havainneet merkkejä epäilyttävistä järjestelyistä, joissa ulkomaiset yhtiöt ovat olleet kiinnostuneita siirtämään toimintojaan Viroon.

Viron keskuspoliisin rahanpesuyksikön johtajan Raul Vahtra taas huomautti, että vastaavia ilmiöitä on havaittu rahoitusalalla myös laajemmin. Muun muassa valuutanvaihtoa harjoittavat yritykset ovat raportoineet saaneensa selvästi enemmän ehdotuksia epäilyttävistä operaatioista.

Viron rahanpesulait pitää uusia myös siksi, että ne pitää saada kaikilta osin EU-direktiivien mukaisiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.