Virhe, jonka moni suomalainen tekee uuden seksikumppanin kanssa – lipsutko sinäkin?

Kondomibrändin tutkimuksen mukaan suomalaisilla on varsin huoleton suhtautuminen suuseksin kautta tarttuviin sukupuolitauteihin.

Kondomibrändi Sultanin tuhat ihmistä käsittänyt tutkimus paljastaa, etteivät suomalaiset tunnu suhtautuvan kovin vakavasti suuseksin kautta tarttuviin sukupuolitauteihin.

Tutkimukseen vastanneista vain kuusi prosenttia kertoi nimittäin käyttävänsä aina kondomia tai suuseksisuojaa uuden kumppanin kanssa suuseksiä harrastaessa. Sitä vastoin hurjat 44 prosenttia vastaajista kertoi, ettei ole koskaan käyttänyt suojaa uuden kumppanin kanssa suuseksin aikana.

"Ainoa keino suojautua"

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan 30 000 suomalaista saa vuosittain seksitautitartunnan, joista suurimman osan aiheuttavat papillooma- ja herpesvirukset sekä klamydiabakteeri. Seksitaudit tarttuvat niin suojaamattomassa emätin- ja anaaliyhdynnässä kuin suuseksissä ja seksilelujen yhteiskäytössäkin.

– Seksitautien ehkäisystä puhuttaessa mainitaan useimmiten vain suojautuminen yhdynnässä. Kondomi ja suuseksisuoja ovat ainoa keino suojautua seksitauteja vastaan ja toivomme kaikkien voivan nauttia mahdollisimman turvallisesti, toteaa Suomen RFSU Oy:n toimitushjohtaja Katariina Kurikka tiedotteessa.

Katso yllä olevalta videolta ohjeet siihen, kuinka teet kondomista suuseksisuojan!

Miksi suojaa ei sitten käytetä?

46 prosenttia tutkimukseen vastanneista kertoi, ettei ollut ajatellut suojan olevan tarpeellinen. 24 prosenttia kaikista vastaajista puolestaan uskoi, ettei suuseksi tuntuisi yhtä hyvältä suojan kanssa kuin ilman, miehistä näin ajatteli jopa 30 prosenttia. 18 prosenttia vastaajista kertoi, ettei itse halunnut tai kumppani ei halunnut käyttää suojaa. 

15 prosenttia mainitsi myös kondomien ja suojien epämiellyttävän maun syynä. Kondomin puuttuminen oli syynä niin ikään 15 prosentilla vastaajista.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: Sultan

Lue myös:

    Uusimmat