Mainos

Viranomaiset vastasivat katastrofi-kritiikkiin

Hallitus arvioi Suomen tähänastisen toiminnan katastrofin hoidossa ripeäksi. Ulkoministeri Erkki Tuomioja myöntää, että tietoyhteyksien järjestämisessä on kehittämisen varaa.

Illalla Helsinki-Vantaan lentokentällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa viranomaisia tentattiin mm. siitä, miksi ensimmäisille evakuointilennoille otettiin mukaan hyväkuntoisimmat turistit.

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan mukaan on luonnollista, että hyväkuntoiset pääsivät kaikkein nopeimmin lentokentille. Oli myös tärkeää, että kaikki evakuointikoneet lähtivät täysinä.

Ylilääkäri Eero Hirvensalo huomautti, että pahasti loukkaantuneiden jäljittäminen vei pitkään eikä heitä välttämättä voitu heti siirtää edes Phuketin lentokentälle. Pääministeri Matti Vanhanen halusi vielä painottaa, että evakuointi järjestettiin lääkintähenkilökunnan ohjeiden mukaan.

Tiedotustilaisuudessa osapuolet kiittivät toisiaan panoksestaan avustustyössä. Pääministeri Vanhanen totesi, että yksi katastrofin vaihe on nyt ohi, mutta jälkihoito tulee viemään vielä pitkään.

Internetin käyttöä kehitettävä

Ulkoministeri Tuomioja arvioi, että Suomi toimi katastrofin avustus- ja kotiuttamiskuljetuksissa niin nopeasti kuin oli mahdollista.

Tuomioja kuitenkin myöntää, että tietoyhteyksien parantamista tulee pohtia niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla. Ministerin mukaan esimerkiksi Internet voi toimia erittäin tehokkaana apuvälineenä.

- Kuitenkin pitää muistaa, että samaan tapaan Internetissä voi levittää myös väärää tietoa.

Tiedotustilaisuus järjestettiin lentokentällä puolisen tuntia viimeisen evakuointilennon saapumisen jälkeen.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 02.01.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.