Mainos

Villa ja huopa – joulun pehmeät suosikit

Pehmoiset lahjat tuntuvat hyvältä ja ovat ilo silmälle. Huopa ja villa muuntautuvat luontevasti arkeen sekä juhlaan. Raikkaan valkoisen ja klassisen harmaan rinnalla sykkii lämpimän punainen joulu. Lisäksi valikoimista löytyy houkuttelevia luksustuotteita.

Huopa toimii hyvin yllättävissäkin käyttökohteissa, ja tämä trendi on näkynyt myös sisustus- ja asuntomessuilla. Pehmeän lämpöisistä sisustusmateriaaleista tehdään vateja, sisustustyynyjä, koreja ja tabletteja. Huovuttaa voi myös itse, ja esimerkiksi neulahuovuttaminen on tällä hetkellä todella suosittua. Villa on kotoinen materiaali, ja sen avulla voi helposti yhdistää perinteitä nykypäivään löytämällä uusia käyttökohteita.

Villan lempeä syli

Kauniit villatekstiilit antavat juhlahetkeen ripauksen ylellisyyttä. Pentik tuo sisustukseen Basic-mallistojen lisäksi sesongeittain vaihtuvat mallit. Jouluvalikoimasta löytyy harkittuja kokonaisuuksia erilaisten tunnelmien luomiseen. Torkkuhuovan lämpöön on ihana kietoutua, ja samalla saa uudistettua sisustuksen ilmettä.

Joulukodin tunnelma syntyy pienistä yksityiskohdista, jotka tuntuvat kutsuvan houkuttelevilta. Pehmoinen lasinalunen on kaunis lahja, jonka avulla kattaukseen voi rakentaa yhtenäisyyttä. Pentikin sarjaan kuuluvat Enkeli ja Sydän, punaisena ja harmaana.

Yksilöllistä käsityötä

Papiina valmistaa korkealaatuisia käyttötuotteita huovasta. Tunnusomaista ovat värikkäät, geometrisesti kuvioidut tuotteet. Valikoimaan kuuluu lahjojen ja sisustustuotteiden lisäksi vaatteita ja asusteita. Yritys on erikoistunut kevyisiin huopatuotteisiin, jotka valmistetaan käsityönä omassa studiossa Keski-Suomessa. Tavoitteena on huovuttaa ajatonta, helppohoitoista ja uniikkia piensarjaa huomioiden asiakkaan toiveet. Kuvan tyynyt ovat Kide, Vilja ja Ilona.

Papiina-malliston värikkäät laukut ja pussukat ovat erinomaisia lahjoja, jotka on helppo pakata ja lähettää. Ideat tuotteisiin löytyvät suomalaisesta perinteestä. Kuvan Vekki-laukku on monikäyttöinen klassikko.

Näyttäviä kukkia ja mystiikkaa

Sisustustoimittajat ry valitsi syksyn Habitare 09-tarjonnasta suosikikseen Seija Ranttilan Lennol Oy:lle suunnitteleman Tunturikukka-sarjan. Lapin lumo ja mystiikka hurmasivat valitsijat. Lisäksi viehättivät yllättävät materiaaliyhdistelmät sekä käsityön jälki. Malliston värit ovat punainen, ametisti ja luonnonvalkoinen.

Lennolin mallistoon kuuluu myös torkkupeitto, jossa on huopavuori. Tuotteen monikäyttöisyyttä lisää mahdollisuus ripustaa se näyttäväksi seinävaatteeksi.

Viilentävää ja lämmittävää

Lapuan Kankurit on tunnettu erityisesti pellava- ja puuvillatuotteistaan, mutta mallistosta löytyy myös herkullisia huopa- ja villatuotteita pukinpussiin. Villainen kooleri pitää joulujuomat viileinä, ja on samalla kaunis katsella.

Kide-sarjan lämminvesipullon päällinen on täyttä villaa, ja tuote toimii lämmikkeenä viileinä iltoina. Valikoimaan kuuluu lisäksi villapeitteitä ja huopa-alusia, joita voidaan käyttää vaikkapa isona patalappuna tai pehmusteena. Lapuan Kankureiden tuotteita myyvät hyvin varustetut tavaratalot sekä sisustus- ja lahjatavaraliikkeet. Jälleenmyyjät löytyvät myös yrityksen kotisivuilta.

Huovuttamalla omannäköistä

Huovuttamalla voi valmistaa itse pehmoisia sisustustuotteita itselle tai lahjaksi.

Materiaaleiksi sopivat esimerkiksi Novitan Hahtuvainen ja Huopanen. Kuvan virkatun ja huovutetun korin on suunnitellut Minna Metsänen. Tarkat valmistusohjeet löytyvät Novitan sivuilta.

Pehmeät tuotteet vaativat huolenpitoa. Villakuiduissa on luonnostaan likaa hylkivää lanoliinia, joten monesti pelkkä tuuletus raikkaassa ulkoilmassa riittää. Hellävaraiset pesuaineet, haalea vesi tai käsinpesuohjelma auttavat villatuotteita säilyttämään muotonsa ja ryhtinsä.

Huovan ystäville kiinnostavia trendejä tarjoaa varmasti myös Suomen huopayhdistys Filtin HUONE-näyttely. Tapahtuma järjestetään vuoden alussa käsi- ja taideteollisuuskeskus Verkarannassa Tampereella, 8.1.–14.2.2010. Esillä on huopamattoja, seinä- ja ikkunatekstiilejä, tyynyjä, vuodepeitteitä sekä kattaus- ja somistetuotteita. Näyttelytyöt ovat myös myyntituotteita, ja niiden lisäksi myydään myös pienempiä huopatuotteita.

Teksti: Marianne Nygård / Mediafocus

Kuvat: Papiina (Kuvaaja Harri Heinonen), Pentik, Lennol, Lapuan Kankurit, Novita

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.