Mainos

Vilja Eerikan äitipuoli odottaa tuomiotaan eristyksessä

8-vuotiaan Vilja Eerikan murhasta syytetty äitipuoli odottaa tuomiotaan MTV3 Uutisten tietojen mukaan eristettynä Hämeenlinnan vankilassa.

Vankilan johtaja Samuli Laulumaa ei yksittäistä tapausta kommentoi, mutta sanoo, että vanki voidaan eristää esimerkiksi konkreettisen väkivallan uhan takia.

– Väkivallan uhka joko vangin osalta muita vankeja kohtaan tai muiden vankien osalta tiettyä vankia kohtaan, niin silloin ryhdytään toimenpiteisiin ja tehdään erillään asuttamisjärjestelyjä. Lähtökohta kuitenkin on, että kaikki vangit asuvat normaaleilla asunto-osastoilla, Laulumaa kertoo MTV3 Uutisille.

Osa erillään asuvista vangeista on niin sanottuja pelkääjävankeja. Laulumaan mukaan syitä pelkäämiseen ovat muun muassa huumausaineisiin liittyvät velat, toiminen todistajana toista vankia vastaan tai vangin tekemät seksuaalirikokset.

– Seksuaalirikoksista tuomitut ovat mitta-asteikon alapäässä, erityistä arvostusta he eivät nauti vankipopulaatiossa.

Pelkääminen rajoittaa merkittävästi vangin elämää vankilassa.

– Usein pelkäävä vanki ei voi käydä vankilassa töissä tai opiskella. Käytännössä hän on sellissään 24 h. Pahimmillaan vankia käytetään ulkona tunnin verran päivässä.

Laulumaa pitää pelkäämistä myös kierteenä, josta on hankala päästä eroon.

– Hämeenlinnan vankilassa pelkäämisongelmaa on vähän. Niissä laitoksissa, joissa pelkäämistä esiintyy, se on iso ongelma, kustannuskysymys ja toiminnallisesti vaikea juttu, Laulumaa tiivistää.

Helsingin käräjäoikeus antaa ensi viikolla tuomionsa 8-vuotiaan Viljaa Eerikan murhasta syytetylle isälle ja tämän naisystävälle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.