Mainos

Viking Linen alus jumissa jäissä

Viking Linen matkustaja-alus Amorella on juuttunut jäihin Ahvenanmaan ja Ruotsin välille. Samaan paikkaan on jumittunut myös kolme muuta alusta. Aiemmin jumissa olleet Isabella ro/ro matkustaja-alus Finnfellow ovat päässeet irti jäistä ja Finnfellow jatkaa matkaansa Naantaliin. STT:n mukaan myös laivayhtiö Tallink Siljalla on vaikeuksia Tukholman saariston vaikean jäätilanteen vuoksi. Jumiin on jäänyt yhtiön SeaWind-rahtialus, joka odottaa jäistä pois pääsyä Tjärvenissä.

SeaWind kuljettaa pelkkää rahtia. Aluksella on miehistön jäseniä ja rahdin kuljettajia, yhteensä runsaat 30.

Amorellan ja Finnfellown yrittäessä irrottautua jäistä ne törmäsivät toisiinsa. Pienen nopeuden vuoksi alukset eivät kuitenkaan vahingoittuneet, Viking Lineltä kerrotaan MTV:n uutisille. Tilanne Amorellalla on Viking Linen mukaan rauhallinen.

Viking Linen aluksilla on yhteensä vajaat 2 000 matkustajaa. Heitä on informoitu tilanteesta. Alueelle oli määrä myös tuoda ilmatyynyalus, jolla olisi mahdollista evakuoida 50 henkeä kerralla. Viranomaisten mukaan alusta ei kuitenkaan tarvita.

Uutistoimisto AFP:n haastattelemien Ruotsin merenkulkuviranomaisten mukaan jäissä on jumissa yli 50 alusta. Turun meripelastuskeskuksesta tietoa ei voida vahvistaa, mutta sitä pidetään hyvin mahdollisena.

Useita lähtöjä peruttu

Viking Line on joutunut perumaan useita illan ja aamun lähtöjä jäätilanteen vuoksi.

Yhtiö on perunut Isabellan iltalähdön Turusta Tukholmaan sekä Amorellan iltalähdön Tukholmasta Turkuun.

Myös huomisaamun Amorellan lähtö Turusta Tukholmaan sekä Isabellan lähtö Tukholmasta Turkuun on peruttu jäätilanteen vuoksi.

Lisäksi Maarianhaminan ja Kapellskärin väliä liikennöivän Rosellan iltalähtö Kapellskäristä on tänään peruutettu, samoin aamulähtö Maarianhaminasta.

Katso Kari Lumikeron raportti Tukholman saaristosta

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.