Mainos

Viipurin-risteilyjen viisumivapaus epäselvää

Viipurin risteilyturisteilta ei vaadittu tänään viisumeja. Kaakkois-Suomen rajavartiosto oli saanut aiemmin Venäjältä tiedon, jonka mukaan suomalaismatkailijoilta piti vaatia viisumia 7. heinäkuuta lähtien.

Kristina Cruisesin risteily lähti eilen illalla puoli kahdeksalta Lappeenrannasta, ja matkustajat pääsivät normaalisti ilman viisumia Viipuriin noin puoli kahdeksan aikaan tänä aamuna.

- Mitään virallista tietoa meille muutoksista ei ole edelleenkään tullut, joten entiseen malliin jatketaan, myyntijohtaja Anu Markkanen Kristina Cruisesista vakuuttaa.

Everstiluutnantti Vesa Huuskonen Kaakkois-Suomen rajavartiostosta arvelee, että tämä kesä saattaa mennä entisen käytännön mukaan. Viisumeita ei siis tänä suvena tarvittaisi.

- On ollut viitteitä siitä, ettei viisumittomuus tule toteutumaan venäläisten aiemmin kertomalla tavalla. Varmaankin viisumeja tarvitaan myöhemmin, jos tarvitaan. On mahdollista, että tämä purjehduskausi menee nykyisellä käytännöllä, Huuskonen sanoo.

Virallisia tietoja ei ole

Kaakkois-Suomen rajaviranomaiset eivät kuitenkaan ole käyneet mitään virallisia neuvotteluja asiasta viime päivinä Venäjän kanssa.

- Viimeksi olin yhteydessä venäläisiin keskiviikkona, jolloin asiasta keskusteltiin, mutta mitään täyttä varmuutta ei tällä hetkellä ole, Huuskonen sanoo.

Huuskonen ei ole varma siitä, miten venäläiset tulkitsevat viisumivapauden lopettamista. Viisumivapauden piti päättyä tänään, joten viime yönä liikennöinyttä laivaa ei välttämättä ole katsottu tämänpäiväiseksi liikenteeksi.

- Voi olla, että laiva on tulkittu kuudennen päivän nimiin. On siis mahdollista, että ensi yönä tulee ongelmia, Huuskonen selvittää.

Lopullisesti tieto Venäjän viisumittomuudesta selviää huomenna. Silloin tänä iltana matkaan lähteneet matkustajat joko pääsevät viisumitta Viipuriin tai Venäjän rajaviranomaiset ovat käännyttäneet heidät rajalta takaisin.

Kristina Cruisesin lisäksi Viipurin risteilyjä tekee Karelia Lines, joka aikoo myös lähteä normaalisti matkaan tiistaina.

- Jos joku tämä meidän elinkeinon tappaa, se on asioiden saama laaja julkisuus. Asiakkaat ovat olleet huolestuneita, vaikka toistaiseksi siihen ei ole ollut syytä. Matkat jatkuvat entiseen malliin, toimitusjohtaja Reijo Paananen Karelia Linesistä kertoo.

Jos viisumivapaus viedään Viipurin risteilyltä, liikennöinti loppuu. Matkoja ei silloin kannata taloudellisista syistä järjestää.

(MTV3-sTT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.