Mainos

Viimeksi tukipaketti oli pienempi

Hallituksen panos keskitetyn tulosopimuksen tukemiseksi on selvästi suurempi kuin viimeksi. Kaksi vuotta sitten hyväksyttyä tupoa hallitus tuki 112 miljoonan euron suuruisella veronkevennyksellä ja työllisyyttä kohentavalla tukipaketilla.

Palkansaajan työttömyysvakuutusmaksun aleneminen 0,2 prosenttiyksiköllä nosti vaikutuksen noin 174 miljoonaan euroon. Lisäksi talousarvioesityksessä vuodelle 2003 hallitus esitti ansiotulojen verotuksen keventämistä vuositasolla 315 miljoonalla eurolla. Aiemmat veroalet mukaanlukien veronkevennysten määrä oli noin 490 miljoonaa euroa.

Pakettiin sisältyi mm. telakkatukien väliaikainen käyttöönotto ja asuntojen korjausrakentamisen laina-, korkotuki- ja avustusvaltuuksien lisääminen. Tukea tuli myös merenkulun tukiin sekä yleissivistävien ja ammatillisten oppilaitosten ja ammattikorkeakoulujen home- ja kosteusvaurioiden poistamiseen. Kotitalousvähennyksen vuotuista maksimimäärää nostettiin 900 eurosta 1100 euroon. Tulonhankkimisvähennystä korotettiin 50 eurolla 590 euroon. Oikeus osittaiseen hoitovapaaseen laajeni.

Myös sosiaali- ja terveysmenojen valtionosuuksia luvattiin korottaa 15 miljoonalla eurolla. Sen sijaan neljä vuotta sitten päästiin lähes samalle tasolle. Vuoden 2000 tupon yhteydessä hallitus lupautui keventämään tuloverotusta noin 10 miljardilla markalla eli lähes 1,7 miljardilla eurolla. Siitä vuoden 2001 osuus oli noin 3,8 miljardia ja vuoden 2002 noin 6 miljardia markkaa.

Toteutuneet veronkevennykset on eri tahoilla arvioitu huomattavasti vähäisemmiksi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.