Viimeiset Aventadorit makaavat Atlantin pohjassa kolmen kilometrin syvyydessä – Lamborghini-pomolta lohdullisia sanoja asiakkaille

Ultimae on Lamborghini Aventadorin viimeinen karjahdus 1:25
Ultimae on Lamborghini Aventadorin viimeinen karjahdus. Osa viimeisistä erikoispainoksista upposi Felicity Ace -rahtilaivan mukana.

Italialainen urheiluautovalmistaja Lamborghini on ilmoittanut käynnistävänsä Aventadorin tuotannon uudelleen. Viimeiset Aventadorit tuhoutuivat yli 130 miljoonan euron vahingot aiheuttaneessa rahtilaivapalossa.

Viime kuussa Atlantilla palanut ja lopulta uponnut rahtilaiva Felicity Ace vei mukanaan lähes 4 000 ajoneuvoa, joiden joukossa oli runsaasti myös arvokkaita loistoautoja. Alus oli matkalla Saksasta Yhdysvaltoihin.

Meren pohjassa Portugalin rannikolla noin kolmen kilometrin syvyydessä makaa muun muassa 15 Lamborghini Aventador -superautoa. Autonsa tilanneet ovat pelänneet jäävänsä nuolemaan näppejään, sillä auton valmistus on jo lopetettu.

Lamborghini toimitusjohtaja Stephan Winkelmann kuitenkin ilmoitti torstaina, että yhtiö käynnistää Aventadorin tuotannon uudelleen saadakseen tilatut autot toimitettua yhdysvaltalaisille asiakkailleen. Joukossa oli myös Aventadorin päättyvää tarua kunnioittavia Ultimae-erikoisversioita.

Aventadorien lisäksi Lamborghini menetti 70 Urus-katumaasturia, mutta niiden tuotanto pyörii koko ajan, joten korvaavien autojen valmistaminen ei ole ongelma. Lamborghinien lisäksi Felicity Ace vei mukanaan tiettävästi ainakin 1 100 Porschea, 1800 Audia ja 189 Bentleytä.

Laivan miehistö saatiin evakuoitua ajoissa, eikä henkilövahinkoja aiheutunut. Palon syttymissyy tai laivan uppoamisen aiheuttamien ympäristötuhojen laajuus eivät ole vielä tiedossa.

Lue myös:

    Uusimmat