Mainos

Viikonloppuna ehkä jopa 15 astetta

Sää jatkuu vaihtelevana, mutta lämpenee viikonloppua kohti. Loppuviikolla etelässä voidaan päästä aurinkoisina hetkinä yli 10 asteen lukemiin. Ennen lämpenemistä edessä on kuitenkin vielä sateita ja tuulta.

Tänään tiistaina maan etelä- ja keskiosassa sataa paikoin vettä ja räntää. Lämpötila jää sateessa alle viiteen asteeseen.

– Sää alkaa seljetä lännestä alkaen ja lännessä sekä Tornionjokilaaksossa lämpötila voi päivän aikana kivuta jo 10 asteen vaiheille. Myöhään iltapäivällä etelässäkin voi paikoin näkyä aurinkoa. Illalla ja yöllä maan pohjois- ja itäosaan leviää räntä- ja lumisateita, sanoo MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Tuuli alkaa voimistua illan ja ensi yön aikana.

– Keskiviikkona koko maassa puhaltaa puuskainen luoteistuuli. Läntisillä merialueilla tuuli on kovaa, puuskissa myrskyisää. Päivän aikana kehittyy vesi- ja räntäkuuroja maan keski- ja pohjoisosaan.

Lännessä ja etelässä on kuitenkin poutaa ja aurinkoakin. Lämpötila voi mittarin mukaan olla 8-9 astetta, mutta tuuli tekee keskiviikkopäivästä kolean tuntuisen. Tuuli heikkenee torstain vastaisena yönä.

Torstaina sää on laajalti poutaista. Lämpötilat kohoavat suuressa osassa maata 5-10 asteeseen. Maan pohjoisosan yli kulkee kuitenkin joitain lumisateita.

Loppuviikolla lämpötilat näyttäisivät kohoavan.

– Perjantai ja lauantai ovat tämän hetken ennusteen mukaan poutaisia päiviä, pilvisyys kuitenkin vaihtelee. Aurinkoisilla alueilla etelässä voi olla jo perjantaina 12 astetta, lauantaina ehkä jopa 14-15 astetta. Edessä saattaa olla kevään tähän asti lämpimin päivä, mutta lämpötilat riippuvat pilvisyydestä, toteaa Liisa Rintaniemi.

Sunnuntaiksi voi kuitenkin tulla jo uusia sateita.

Vuoden tähän asti korkein lämpötila on ­­­Jomalassa Ahvenanmaalla 8. maaliskuuta mitattu 13,5 astetta.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso videolta viikon ennuste.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.