Viiden jälkeen -ohjelman Lauri Kottonen testasi suorassa lähetyksessä, miltä kuukautiskivut tuntuvat: "Mä haluaisin oksentaa"

Miesjuontaja testasi kuukautiskipuja simuloivaa laitetta suorassa lähetyksessä:"Mä haluaisin oksentaa" 2:48
Ilmekin sen jo kertoo: "Mä haluaisin oksentaa", kommentoi juontaja Lauri Kottonen testattuaan kuukautiskipuja simuloivaa laitetta suorassa lähetyksessä.

Kipua tuotettiin sähköimpulsseja antavalla laitteella. Viiden jälkeen  -ohjelman naistoimittaja kokeili myös laitetta ja vahvisti, että sillä voi jossain määrin simuloida kuukautisten aiheuttamaa kipua.

Miehet harvoin pääsevät testaamaan, miltä kuukautiset tuntuvat. Muun muassa sosiaalisessa mediassa on kuitenkin jo joitakin vuosia kiertänyt koe, missä miehet testaavat TENS-laitteella, miltä synnytyssupistukset tai kuukautiskivut tuntuvat. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa käsiteltiin keskiviikkona kuukautiskipuja Espanjassa vireillä olevan kuukautisvapaaseen tähtäävän lakialoitteen vuoksi. Ohjelmassa juontaja Lauri Kottonen pääsi testaamaan, miltä kuukautiskivut tuntuvat eikä tunne ollut miellyttävä.

– Mä haluaisin oksentaa, Kottonen tiivisti tuntemuksensa.

Ohjelman naistoimittaja testasi laitetta etukäteen ja vahvisti, että sen aiheuttamat tuntemukset muistuttivat yllättävän paljon pahoja kuukautiskipuja.

Juontajat muistuttavat, että kuukautiskivut ovat monelle vakava asia. Ohjelmassa haastatellun naistentautien ja synnytysten erikoislääkärin mukaan Suomessa kovat kivut ovat itsestäänselvästi hyväksyttävä syy sairauslomalle, mutta todella kovien kipujen kanssa kannattaisi hakeutua myös lääkäriin.

Katso ylläolevalta videolta, miten Lauri Kottonen reagoi "kuukautiskipuihin".

Viiden jälkeen nähdään joka arkipäivä MTV3-kanavalla kello 16.58 alkaen. 

Ohjelma on katsottavissa suorana ja tallenteena myös MTV Katsomossa. Muista päivän uutisissa ja puheenaiheissa myös MTV Uutiset Live

Lue myös:

    Uusimmat