Mainos

Vihreät lähti hallituksesta - Niinistö: Tuntuu haikealta jättää ministerinpesti

Vihreät on sinetöinyt päätöksensä lähteä hallituksesta. Eduskuntaryhmän ja puoluevaltuuskunnan Seinäjoella pidetty yhteiskokous päätti eroilmoituksen jättämisestä yksimielisesti. 

Puolueen puheenjohtaja Ville Niinistö toisti puheessaan kannan, että ydinvoimapäätös on suorassa ristiriidassa puolueen tavoitteiden ja hallitusohjelman kanssa. Vihreät päätti lähteä hallituksesta torstaina, kun hallituksen enemmistö hyväksyi Fennovoiman ydinvoimalan täydennysluvan.

- Fennovoima on Suomen ydinhankkeiden joukossa poikkeuksellisen huono hanke, Niinistö sanoi Seinäjoella.

Eron myötä puolue siirtyy oppositioon. Niinistö muistuttaa, että vihreät ajaa samoja tavoitteita oppositiossa kuin se on ajanut hallituksessakin.

- Olemme jo hallituksessa kritisoineet koulutuksesta säästämistä. Nostamme tätä esille myös oppositiossa.

Puheensa lopuksi Niinistö kiitti lähimpiä työtovereitaan ja puolueen eri toimielimiä. Erityiskiitokset sai myös ministerikollega Pekka Haavisto.

Niinistö myöntää, että hallitusero ei ole ollut henkilökohtaisesti helppo.

- Ympäristöministerin työ on ollut minulle unelmaduuni. Se, että pienestä pojasta saakka on samonnut meidän metsissä ja saaristossa ja ihaillut suomalaista luontoa. Se, että on saanut puolustaa metsiä ja soita, vesiä ja saaristoa. Sen jättäminen tuntuu haikealta, Niinistö päätti puheensa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.