Mainos

Vihreät ex-puheenjohtajat moittivat hyvinvoinnin rapauttamista

Tuija Braxin, Heidi Hautalan, Pekka Haaviston ja Kalle Könkkölän mukaan SDP ja keskusta ovat aiheuttaneet nykyisen tilan, jossa mm. suomalaisella vanhusten hoitajalla on kaksinkertaisesti hoidettavia muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Hallitus on vahvasta talouskasvusta huolimatta antanut hyvinvointipalvelujen rapautua, moittivat entiset vihreiden puheenjohtajat. Ex-puheenjohtajat Tuija Brax, Pekka Haavisto, Heidi Hautala ja Kalle Könkkölä arvioivat, että hallitus on antanut Suomen pudota pois pohjoismaisten hyvinvointivaltioiden joukosta.

- Palvelujen kurjistuminen ja tuloerojen kasvu on seuraus poliittisista valinnoista. Vanhasen-Heinäluoman hallitus päätyi laskemaan veroja kolmella miljardilla eurolla, ja se investoi peruspalveluihin vain kolmesataa tuhatta lisäeuroa, vihreät moittivat.

Nyt päähallituspuolueet käyttävät hyväkseen kansalaisten huolta palveluista ja lupailevat kilvan lisää resursseja kuntien palveluihin ja erityisesti vanhustenhoitoon.

- SDP ja keskusta ovat itse aiheuttaneet nykyisen hälyttävän tilan. Suomalaisella vanhusten hoitajalla on kaksi kertaa enemmän hoidettavia muihin Pohjoismaihin verrattuna. Inhimillinen hoito korvataan Suomessa pahimmassa tapauksessa syöttämällä vanhuksille psyyken- ja unilääkkeitä. Niitä annetaan muihin Pohjoismaihin verrattuna lähes kolminkertainen määrä, Brax sanoi.

Lisäksi retuperällä ovat terveyspalvelut ja vammaisten palvelut. Myös lapsiköyhyys lisääntyy.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.