Viestivalintojen aika: Päävalmentajan mukaan pakka vielä sekaisin, Isometsän nelikossa vain yksi paikka auki – "Karmean iso lovi"

Niskanen: Kiva että pääsin hiihtämään 2:26
Kerttu Niskanen kommentoi tiistain suoritustaan MTV Urheilulle.

Suomen naisten MM-viestijoukkueessa näyttäisi olevan enää yksi liikkuva pala, arvioi MTV Urheilun maastohiihtoasiantuntija Jari Isometsä.

Seefeldin MM-hiihdoissa on takana neljä naisten maastohiihtomatkaa, edessä on vielä kaksi. 

Niistä seuraavana käydään 4 x 5 kilometrin viesti torstaina. Suomelta odotetaan matkalta aina mitalia. 

Päävalmentaja Matti Haaviston mukaan tiistain kympin kisa ei helpottanut valintoja. 

– Nyt alamme painiskella, ketkä hiihtävät vapaata ja ketkä perinteistä, Haavisto kommentoi. 

Joukkue ilmoitetaan keskiviikkona klo 11 Suomen aikaa. 

Asiantuntija Isometsä näki 10 kilometrin perinteisen kisassa yhden Suomen viestimahdollisuuksia murentavan seikan. 

Kerttu Niskasen sairastelu ja tiistain hiihto (22. sija) on karmean iso lovi. Cognen maailmancup-kisan jälkeen (Niskanen voitti) näytti, että Suomi on vahvakin mitalisuosikki, mutta nyt tilanne on tavallaan normalisoitunut, Isometsä kommentoi. 

Isometsän arvion mukaan Suomen viestinelikossa on vielä yksi paikka auki. Niskanen ja Laura Mononen kamppailevat avaajan paikasta, kun Krista Pärmäkoski, Riitta-Liisa Roponen ja Eveliina Piippo hiihtävät osuudet 2-4 tuossa järjestyksessä, kuten Beitostölenin ja Ulricehamnin kolmossijoihin päättyneissä viesteissä.  

– Siltä se vakaasti näyttää. Mononen on näyttänyt näillä kahdella hiihdolla (yhdistelmäkisan 12:s ja perinteisen kympin 14:s), että viestipaikka taitaa olla hänen. Tämä on se suuri pohdinnan paikka: pystyisikö Niskanen hiihtämään kuitenkin vitosen räväkästi vai laitetaanko aloittajaksi tasaisemmin esiintynyt Mononen? 

– Kyllähän Mononen voi vapaatakin hiihtää, mutta se ei oikein auta, kun ei hänelläkään ole sellaista absoluuttista nopeutta. 

Johanna Matintalon viestimahdollisuuksiin Isometsä ei luota, sillä sairastelu nuorten MM-kisoissa näyttää vieneen parhaan potkun.  

Suomi on torstaina mitalihaastajan roolissa. 

– Nyt on otettava jopa pikkuisen riskiä, sillä edellä on ennakkoon kolme kovempaa joukkuetta, Norja, Ruotsi ja Venäjä. Tosi pienet asiat, kuten esimerkiksi keli, voivat kuitenkin ratkaista. 

Naisten viesti starttaa torstaina klo 14. 

Alla olevilla videoilla Johanna Matintalon, Krista Pärmäkosken ja päävalmentaja Matti Haaviston kommentit kympin kisasta. 

Matintalo: Teknisesti haastava keli hiihtää 1:49
Johanna Matintalon kommentit. 

Pärmäkoski: En tekisi mitään toisin 1:52
Krista Pärmäkosken kommentit. 

Haavisto: Monet olisi tyytyväisiä neljänteen sijaan 2:31
Päävalmentaja Matti Haaviston kommentit. 

Lue myös:

    Uusimmat