Suomen naiset palkintopallille! 20-vuotias Eveliina Piippo ankkuriosuuden sankari!

Suomen naisten hiihtojoukkue ylsi kolmanneksi 4 x 5 kilometrin viestikilpailussa Norjan Beitostölenissä sunnuntaina. Kilpailun voitti selvällä erolla Norja.

Pääkuvan videolla Tulosruudun juttu sunnuntain viestikisoista.

Suomen joukkueen avausosuuden hiihti Johanna Matintalo, jonka päivä oli tahmeaa ja hän tuli vaihtoon seitsemäntenä reilut 20 sekuntia kärjestä jääneenä. Sitten pääsi irti Krista Pärmäkoski, joka oli oman osuutensa toiseksi nopein häviten vain Therese Johaugille parilla sekunnilla. Pärmäkoski toi Suomen kolmantena vaihtoon, edellään vain Norjan ja Venäjän ykkösjoukkueet.

Lauantain kilpailussa upeasti kymmenenneksi yltänyt Riitta-Liisa Roponen oli myös viestissä huippuvedossa. Roponen kiristi eroa kärkeen, oli osuutensa toiseksi nopein ja päästi Eveliina Piipon ankkuriosuudelle kolmantena.

Piippo lähti ladulle kilpailemaan toisesta sijasta Venäjän molempien joukkueiden kanssa. Ennen viimeistä nousua Venäjän ykkösjoukkueen hiihtäjä Anna Netshajevskaja kaatui ja Piippo menetti vauhtinsa väistettyään häntä. Piippo tuli loppusuoralle toisena, mutta väsyneenä taipui Venäjän kakkosjoukkueen ankkurille Jelena Sobolevalle.

Suomen toinen joukkue jättäytyi pois kisasta Kerttu Niskasen sairastumisen myötä.

Naisten 4 x 5 km viesti, lopputulokset:

SijaMaaAika
1.Norja I57.23,6
2.Venäjä II+37,3
3.Suomi+37,8
4.Venäjä I+40,9
5.Yhdysvallat+48,0
6.Ruotsi+50,0
7.Norja II+53,6
8.Saksa+2.05,6
9.Italia+2.24,6
10.Slovenia+3.27,2

Lue myös:

    Uusimmat