Iivo Niskanen oudossa roolissa, naisilla yllätyssauma – Jari Isometsä harmittelee yhtä seikkaa Lahden viestikisoissa

1:41
Iivo Niskanen perkasi yhdistelmäkisan 8. sijaansa MTV Urheilulle lauantaina.

Maastohiihdon Lahden maailmancupissa hiihdetään sunnuntaina viestit. Jari Isometsä odottaa Suomen miehiltä tasonnostoa lauantaista, naisille on auki yllättävä menestysikkuna. 

Tämän kauden näyttöjen perusteella Suomen naisia on povattu MM-viestissä mitalisijojen ulkopuolelle, sillä ainakin Norja, Ruotsi, Venäjä ja Yhdysvallat menevät ennakolta Suomen edelle. 

Joukkueella Johanna MatintaloKerttu NiskanenLaura MononenKrista Pärmäkoski hiihtävä Suomi voi kuitenkin yltää huipputulokseen MM-viestikenraalina toimivassa sunnuntain kisassa. 

– Norja ja Ruotsi ovat tietysti kovia, mutta Ruotsiltakin puuttuvat Frida Karlsson ja Linn Svahn, Isometsä huomauttaa. 

Ruotsin lisäksi myös Venäjä hiihtää vajaaedustuksella, ja Yhdysvaltojen iskukyky on arvoitus. 

– Venäjältä ovat sivussa kärkinaisista Julia Stupak ja Tatjana Sorina. Yhdysvaltalaisten meno ei ollut lauantaina niin vakuuttavaa kuin on aiemmin kaudella ollut. He olivat korkean paikan leirillä Tour de Skin jälkeen, ja arvasin, että heille tulee hieman ongelmia. Voi kuitenkin olla, että sunnuntaina heillä menee jo paremmin.

– Kyllä Suomella on kolmanteen sijaan nyt pienet mahdollisuudet, mutta kaiken pitää onnistua, myös voitelun vaikeassa kelissä.

Naisten viestissä hiihdetään neljän 5 kilometrin osuutta – ensin kaksi perinteisellä, sitten kaksi vapaalla. 

Miehillä kasvojenpesun paikka

Suomen miehille on puolestaan sysätty MM-pronssimitalisuosikin viittaa Norjan ja Venäjän takana. Sunnuntain viestin pitäisi siis olla näytönpaikka, varsinkin kun mitalisaumat omaava Ranskan joukkue ei ole mukana. 

Lauantain yhdistelmäkisa ei kuitenkaan herättänyt suurta varmuuden tunnetta, sillä kahdeksanneksi tulleen Iivo Niskasen takana muu joukkue epäonnistui. 

Joni Mäki (36:s) kaatui, joten hänen kisastaan ei saanut todellista kuvaa. Ristomatti Hakola (26:s) ja Perttu Hyvärinen (31:s) olivat odotettua vaisumpia. Harmi, että MM-kisojen päävastustaja eli Ranska ei ole paikalla, sillä nyt ei päästä vertaamaan sitä voimasuhdetta, Isometsä alustaa. 

– Viestissä tämä akselin Hakola–Hyvärinen–Mäki lauantainen taso ei riitä alkuunkaan. Lauantain kisa oli kova rypistys. Miten sieltä palaudutaan huomiseksi? Toisaalta se on sama ongelma muillakin, ei vain suomalaisilla.

Miesten joukkue hiihtää järjestyksessä Hyvärinen, Hakola, Niskanen ja Mäki. Niskanen ottaa siis kontolleen vapaan ensimmäisen osuuden, vaikka hän on sivakoinut arvokisaviestit kakkospaikalla vuodesta 2014 lähtien. 

Miesten viestissä hiihdetään arvokisoista poiketen neljä 7,5 kilometrin osuutta. MM-Oberstdorfissa jokainen osuus on 10 kilometriä pitkä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja