Kerttu Niskanen tilitti tuskaansa – ”Lyötyä on lyöty liian monta kertaa”

Niskanen: Kiva että pääsin hiihtämään 2:26
Kerttu Niskanen kommentoi kisaansa MTV Urheilulle.

Kerttu Niskanen toipui sairasvuoteelta MM-kisojen perinteisen kilpailuun, mutta koki alusta loppuun asti tuskaa.

Niskanen sijoittui kilpailussa 22:nneksi, eroa voittaja Therese Johaugiin tuli minuutti ja 40 sekuntia. Muut suomalaiset - Krista Pärmäkoski (4:s), Laura Mononen (14:s) ja Johanna Matintalo (17:s) - olivat Niskasta nopeampia.

– Oli se rankkaa kyllä, alusta loppuun asti, Niskanen puuskahti kisan jälkeen.

Niskasen piti hiihtää sunnuntaina parisprintissä, mutta hän sairastui hengitystieinfektioon. Tämän päivän hiihto alkoi varmistua eilen illalla. Hän myönsi, että sairastelu näkyi tänään hiihdossa.

– Miten voi olla, perjantaina hiihdin paljon kovempaa tuossa treeneissä. Nyt tuntui, että ei… se oli rankkaa.

Niskanen voitti puolitoista viikkoa sitten Cognen maailmancup-kisan samaisella matkalla. Hänen alkukautensa oli surkea, mutta parin viikon aikana on näkynyt selkeää kehitystä. Sitten hän sairastui.

– Tuntuu, että ehkä on jo liian monta kertaa lyöty lyötyä. Alkoi olla valoa tunnelin päässä, Cognessa meni hyvin ja näytti, että kaikki on jo hyvin. Sitten tulin sairaaksi ja taas lähti matto alta. Ei tämä ole helppoa ollut missään nimessä, Niskanen tilitti tuntojaan.

– Mutta kyllä minä tiedän ja olen tuntenut, että siitä montusta olen saanut itseni ylös. Tälle sairastumiselle en voinut mitään.

Niskanen koki lähdöstä maaliin saakka, että terävyys ja lyönti puuttuivat. Keli oli myös haastava, sillä osa ladusta oli täysin märkä ja osa kuiva, kun aurinko porotti vain osaan laduista.

– Oli haastava tuo keli, että minullakin tökki suksi, mutta kyllä se näytti tökkivän monella muullakin. Yhden kerran vain kävin polvillani. Tässä oli ihan vesikeli ja ylhäällä ihan kuivaa. Kun lähdettiin laskuihin, oli kyllä haasteita, mutta se oli kaikille sama, Niskanen tiivisti.

Lue myös:

    Uusimmat