Viestitteletkö unenpöpperössä? Et ole ainoa ”yötekstailija” – näin lopetat kiusallisen tavan

Yhdysvaltalaistutkimuksessa havaittiin, että noin neljännes opiskelijoista tekstaa kesken uniensa. Harvalla kuitenkaan oli "yötekstailusta" muistikuvia aamulla.

Oletko koskaan lähettänyt unissasi tekstiviestiä, jota et muista aamulla? "Yötekstailu" on yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan todellinen ongelma.

Tutkituista 372 yhdysvaltalaisopiskelijasta 26 prosenttia kertoi joskus tekstanneensa unissaan. Viestien lähettelyä saattoi tapahtua kerran tai usean kerran unisyklin aikana.

The Guardian kertoo, että suurin osa osallistujista tajusi tekstailleensa kesken uniensa vasta, kun joku huomautti heille omituisesta viestistä tai he huomasivat viestin lähetetyn esimerkiksi viestisovelluksen avatessaan. ”Yötekstailijoiden” määrä saattaakin olla suurempi kuin on ajateltu.

Tutkimus ilmestyi Journal of American College Health -julkaisussa.

Mitä tehdä, jos nukkuminen ei auta väsymykseen? Artikkeli jatkuu videon alla.

9:07

"Yötekstailu" yhteydessä huonoon unenlaatuun 

Tutkijoiden mukaan ”yötekstailijat” pitivät tavallista todennäköisemmin puhelintaan sänkynsä vieressä. He myös raportoivat huonosta unenlaadusta.

Helppo tapa välttää jälkikäteen nolostuttavien viestien lähettelyä ja saada maittavat yöunet onkin jättää puhelin kauemmas sängystä. Eräs tutkimukseen osallistunut kertoi omaksi niksikseen pitää rukkasia käsissään läpi yön.

Tutkijat muistuttavat riittävän unen tärkeydestä. Kaikki häiriöt unen aikana syövät ihmisen lepoaikaa, muisti niitä jälkikäteen tai ei.

Pöpperössä lähetetyt viestit voivat nolottaa 

”Yötekstailu” voi tuntua olevan lähinnä ”kännitekstailua”. Känniviestien ja yötekstarien erona voi pitää sitä, että jälkimmäisissä ei useinkaan tunnusteta rakkautta tai anella lämmintä syliä. Yötekstarien sisältö on usein järjetöntä.

Unensekaisilla viesteillä voi olla kuitenkin ikäviä seurauksia, jos ne lähtevät esimerkiksi esimiehelle.

Jos twiitti ei näy, voit avata sen tästä.

Lähteet: The Guardian, Bustle

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja