Mainos

Viestintävirasto: Elisa syrji kilpailijoita tilaajayhteyksissä

Viestintäviraston mukaan Elisa on toimittanut tilaajayhteyksiä omalle palveluyritykselleen selvästi nopeammin kuin kilpaileville teleyrityksille.

Viestintävirasto kehottaa Elisaa kohtelemaan kaikkia teleyrityksiä tasapuolisesti verkkotuotteidensa toimituksissa. Elisan on Viestintäviraston päätöksen mukaan muutettava tilaus-ja toimitusmenettelyjään niin, että Elisan oman palveluyrityksen ja kilpailevien teleyritysten tilaajayhteyksien toimitusaikojen ero laskee korkeintaan kolmeen työpäivään.

Elisa on tänään julkistetun päätöksen mukaan rikkonut syrjimättömyysvelvoitetta toimittaessaan tilaajayhteyksiä omalle palveluyritykselleen selvästi nopeammin kuin kilpaileville teleyrityksille. Viestintämarkkinalaki ja EY-säännökset velvoittavat operaattorin syrjimättömyyteen.

Tilaajayhteys on paikallisen kiinteää puhelinverkkoa hallitsevan teleyrityksen omistama pullonkaularesurssi. Laajakaistapalveluiden suuren kysynnän vuoksi tilaajayhteystuotteiden toimitukset ovat erityisesti pääkaupunkiseudulla tällä hetkellä pahasti ruuhkautuneet.

Kilpailija joutuu aina vuokraamaan tilaajayhteyden, kun se haluaa tarjota esimerkiksi laajakaistapalveluja paikallisen yrityksen toimialueen loppuasiakkaille.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.