Mainos

Vierasvenesatamat houkuttavat luksuspalveluilla

Vierasvenesatamissa on panostettu yhä enenevässä määrin panostettu viihtyvyyteen ja erityisesti lapsiperheiden tarpeisiin. Vierailijoista kisataan, sillä he tuovat pieniin kuntiin tuloja, joilla usein pärjätään pitkälle syksyyn.

Turun saariston suosituimmassa vierasvenesatamassa Nauvossa kirjattiin viime vuonna yli 5 400 yöpymisvuorokautta, yhteensä alueella liikkui noin 15 000 veneturistia. Matkailualan tutkimusten mukaan kaikki alueen veneilijät jättivät Nauvon kuntaan vajaan miljoonan euron tulot. Se on iso potti puolentoistatuhannen hengen pikkukylälle.

Nauvossa on tänä vuonna satsattu puoli miljoona euroa mm. saunatiloihin. Poniratsatsuksen lisäksi uutuutena on satutunnit. Vähimmäisvaatimuksiin kuuluvat veneilijöiden mielestä myös lämmin savukala ja tuore leipä. Joissain satamissa veneilijöille on tarjolla jopa ilmaisia taksimatkoja paikallisiin marketteihin tai Alkoon.

Satamaan jäämistä edistää myös se, että kaiken ylellisyyden keskellä polttoainetta on entistä vaikeampi löytää saaristossa. Tiukentuneiden ympäristömääräysten vuoksi kymmenet merihuoltamot ovat viime vuosina joutuneet lopettamaan.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.07.2003)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja