Mainos

Viennin arvo niiasi reilusti joulukuussa

Viennin arvo jäi joulukuussa vajaaseen 4,2 miljardiin euroon eli 15 % vuoden takaista pienemmäksi, selviää Tullihallituksen ennakkotilastosta.

Yhden kuukauden vienti on ollut tätä alemmalla tasolla viimeksi heinäkuussa 2005. Myös tuonnin arvo supistui joulukuussa 15 % ja jäi vajaaseen 4,1 miljardiin euroon. Kauppataseen ylijäämä, 120 milj. euroa, pysyi miltei edellisvuotisella tasolla.

Vienti lähes kaikissa tärkeimmissä tuoteluokissa jäi selvästi pienemmäksi kuin vuoden 2007 joulukuussa. Metsäteollisuustuotteiden vienti putosi jyrkästi, samoin raudan ja teräksen sekä useimpien värimetallien viennin arvo. Päätuoteluokista vain elintarvikevienti lisääntyi joulukuussa selvästi. Yhdenkään tärkeän tuoteluokan tuonti ei kasvanut joulukuussa merkittävästi.

Vienti EU-maihin supistui joulukuussa viidenneksen ja vienti EU:n ulkopuolelle yhdeksän prosenttia. Tuonnissa muutos oli päinvastainen: EU-tuonti väheni yhdeksän prosenttia ja tuonti EU:n ulkopuolelta lähes neljänneksen. Suurista vientimaista vain vienti Puolaan ja Kiinaan kasvoi. Tuonnissa Puola ja Brasilia olivat joulukuun tärkeimmät kasvussa olleet kauppakumppanit.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.