Video ei herkille! Amerikkalaisviranomainen varoittaa lapsiperheitä suositusta juoksumatosta: "Lakatkaa käyttämästä"

Video ei herkille! Viranomainen varoittaa juoksumatoista Yhdysvalloissa 0:53
Virasto julkaisi esimerkkivideon Peloton Tread+ -maton aiheuttamista onnettomuuksista. Huomaathan, ettei video sovellu herkille katsojille!

Viranomainen Yhdysvalloissa varoitti kansalaisia Peloton Tread+ -juoksumattojen aiheuttamista vaaratilanteista, kun maton kanssa sattunut onnettomuus johti lapsen kuolemaan. Huomaathan, ettei artikkelin video sovellu herkille katsojille!

Tuoteturvallisuudesta vastaavan virasto on julkaissut varoituksen Peloton-kuntoilumerkin juoksumatoista, joita pitää vaarallisina lapsiperheisiin. Yllä olevalla videolla on viraston julkaisema esimerkkitapaus juoksumaton vuoksi sattuneesta onnettomuudesta. Video ei sovellu herkille!

Peloton Tread+ -juoksumatto aiheuttaa vaaraa

Ilmiöksi nousseissa Peloton-pyörissä näytöltä voi katsella ja striimata treeniohjeita. Brändi julkaisee myös muunlaisia treenituotteita.

Yhdysvalloissa tuoteturvallisuudesta vastaavan viraston, CPSC:n, mukaan Peloton Tread+ -juoksumatto aiheuttaa lapsille vakavan hiertymien, murtumien ja jopa kuoleman riskin, kertoo Buzzfeed News.

Lapsi kuoli juoksumaton vuoksi

Virasto kertoo tiedotteessaan useista tapauksista, joissa pieni lapsi tai lemmikki on loukkaantunut. Yhteensä tietoon on tullut 39 tapausta, joissa esimerkiksi lapsi on "imeytynyt" maton alle. CPSC:n mukaan ainakin yksi vaaratapaus sattui samalla, kun vanhempi juoksi matolla.

Yksi tapauksista johti lapsen kuolemaan. Toisessa tapauksessa lapsi sai aivovamman. Peloton kertoo keskustelleensa perheen kanssa, ja yhtiön mukaan vamman saanut lapsi tulee toipumaan.

Katso myös: Asiantuntija kertoo, millaisia riskejä kyseenalaisiin sähkölaitteisiin liittyy vakuutusten osalta. Juttu jatkuu videon alla.

Asiantuntija kertoo, millaisia riskejä kyseenalaisiin sähkölaitteisiin liittyy vakuutusten osalta: ”Nykypäivän avotuli” 1:52

Viraston kanta: "Lakatkaa käyttämästä Peloton Tread+-laitetta"

Tuoteturvallisuudesta vastaavan viraston tiedotteen mukaan matolla treenaaminen lasten läsnä ollessa on vaarallista. Vaaraa aiheuttaa myös lasten päästäminen maton lähelle, vaikka se on pois päältä.

– CPSC varoittaa kuluttajia: lakatkaa käyttämästä Peloton Tread+-laitetta, tiedotteessa todetaan.

Yhtiö ilmoitti tapauksesta oma-aloitteisesti

Peloton on kertonut tarjoavansa virastolle kaiken tarvittavan tiedon ja julkistaneensa turvallisuusohjeita jäsenilleen välittömästi saatuaan tiedon kuolemantapauksesta.

Yhtiö kertoo ilmoittaneensa sekä kuolemantapauksesta että muista tietoonsa tulleista onnettomuustapauksista oma-aloitteisesti tuoteturvallisuusvirastoon. 

Matossa on mukana turva-avain, joka täytyy käytön jälkeen muistaa poistaa

Peloton piti viranomaisen varoitusta juoksumatoistaan harhaanjohtavana; yrityksen mukaan mattoa on turvallista käyttää, mikäli turvallisuusohjeita noudatetaan. Matossa on mukana turva-avain, joka täytyy poistaa, kun matto ei ole käytössä. Jos avaimen poistaa, mattoa ei voi käynnistää.

– Peloton varoittaa jäseniään: lasten ei tule antaa käyttää Tread+-mattoa, ja lapset, lemmikit ja esineet tulee pitää kaukana matosta kaikkina aikoina, yhtiö kommentoi.

Peloton on ollut otsikoissa aiemminkin toisenlaisessa yhteydessä. Brändin joulumainoksessa 2019 mies osti superhoikalle vaimolleen treenipyörän, jotta tämä voisi "muuttaa elämänsä". M;ainoksen sanoma aiheutti närää kansalaisissa.

Katso myös: Tämä on vaarallista touhua! Perhe oli aikeissa ottaa perhepotretin junanradalla, kun juna lähestyi hurjaa nopeutta:

Nyt on vaarallista touhua! Perhe oli aikeissa ottaa perhepotretin junanradalla, kun juna lähestyi hurjaa nopeutta – vaarallinen tilanne tallentui videolle 1:41

Lue myös:

    Uusimmat