Mainos

Victoria ja Daniel: Ensimmäinen ruotsalainen hallitsijapari vuosisatoihin

Ruotsin kuningashuoneen lähihistoriassa tunnetaan vain muutamia hallitsijapareja, joista molemmat osapuolet puhuisivat äidinkielenään ruotsia.

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel ovat ensimmäinen hallitsijapari vuosisatoihin, joka puhuu keskenään ruotsia ja joista molemmat ovat syntyneet Ruotsissa. Edellisen kerran näin tapahtui vuonna 1585, kun Suomenkin suurruhtinaana toiminut Juhana III valitsi toiseksi vaimokseen ruotsalaisen Gunilla Bielken puolalaissyntyisen ensimmäisen vaimonsa menehdyttyä.

Kuningas Kaarle XVI Kustaan puoliso kuningatar Silvia on saksalais-brasilialainen. Hallitsevan kuninkaan äiti kuningatar Sibylla oli saksalainen ja isoäiti taas englantilainen, Ison-Britannian prinsessa Margareeta, joka oli Ison-Britannian kuningatar Victorian lapsenlapsi. Margareetan kuoltua Kaarle Kustaan isoisä Kustaa VI Aadolf meni naimisiin toisen britin, Louise Mountbattenin kanssa.

Ruotsin nykyinen kuningassuku, Bernadotte-suku polveutuu ranskalaisesta Napoleonin armeijan marsalkka Jean-Baptiste Bernadottesta.

Katso upea kuvagalleria


Lue lisää !

(MTV3 Helmi)

Kuva: Getty Images

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.