Mainos

Veteraani McCain sotii terrorismia vastaan

Jos republikaanien John McCain valitaan presidentiksi, hänestä tulee Yhdysvaltain historian vanhin ensimmäisen kauden presidentti. Vastikään 72 vuotta täyttänyt McCain on Vietnamin sodan veteraani ja terrorismin vastaisen sodan puolustaja. Hän pyrki presidentiksi ensi kerran jo kahdeksan vuotta sitten, mutta hävisi tuolloin Bushille.

John McCain tunnetaan räiskyvänä persoonana ja politiikan yksinäisenä sutena, joka pitää kiinni periaatteestaan ohi puolueuskollisuuden ja poliittisen laskelmoinnin.

McCain on Vietnamin sodan veteraani ja entinen sotavanki. Hän kärsii yhä kidutuksen aiheuttamista vammoista eikä pysty esimerkiksi kirjoittamaan sähköpostia.

- Kokemukset, joita minulla on elämässä, ovat auttaneet ymmärtämään elämäni päämäärät, McCain on sanonut.

Lukuisin ansiomerkein palkittu McCain valittiin Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen jo vuonna 1982 ja senaattiin neljä vuotta myöhemmin.

McCain jatkaisi taistelua Irakissa

McCain pyrki presidentiksi ensimmäistä kertaa vuonna 2000, mutta hävisi puolueensa esivaaleissa niukasti George Bushille, minkä seurauksena miesten välien kerrotaan tulehtuneen joksikin aikaa.

McCain asettui ehdolle uudelleen nyt ja varmisti republikaanien esivaalin voiton jo maaliskuussa.

John McCain tukee voimakkaasti terrorismin vastaista sotaa ja joukkojen lisäämistä Irakiin.

- Ystäväni kenraali Petraeus on sanonut, että Irak on oleellinen taistelukenttä kamppailussa radikaalia ääri-islamismia vastaan. Minä uskon häntä. Uskon, että jos olisimme tehneet sen mitä demokraatit olisivat halunneet, Al-Qaida kertoilisi nyt maailmalla voittaneensa Yhdysvallat, McCain kampanjoi.

John McCain syntyi Panaman sotilastukikohdassa ja vietti lapsuutensa muuttamalla tukikohdasta toiseen. Sekä hänen isänsä että isoisänsä olivat amiraaleja. John McCain seurasi heidän jalanjälkiään menemällä laivastoakatemiaan.

McCain asuu vaimonsa Cindyn kanssa Arizonassa. McCainilla on seitsemän lasta kahdesta eri avioliitosta. Heistä yksi on adoptoitu Bangladeshista.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.