Mainos

Veteraaneista multimediapaketti historianopetukseen

Sotaveteraanien työstä rintamalla ja sodan jälkeen maamme jälleenrakennuksessa on valmistunut laaja multimedia-kokonaisuus.

Veteraani

Paketti saattaa olla jopa nykyaikaisin historian oppimisväline, joka Suomen kouluissa on toistaiseksi nähty. Tämän jos minkä luulisi kiinnostavan nuorisoa, joka on tottunut oma-aloitteisesti käyttämään tietokoneita ja liikkumaan verkoissa, pääesikunnassa toivottiin.

Pääesikunnassa esiteltiin tänään veteraaneista kertovaa tuoretta CD-ROM-ohjelmaa. Kun sen yhdistää jo aiemmin avattuun saman aihepiirin Internet-sivustoon, saa aivan mahtavan tietolatingin. "Veteraanien perintö - Itsenäinen isänmaa" - niminen romppu sekä saman niminen videoelokuva jaetaan ilmaiseksi kaikille kouluille.
Video esitetään veteraanipäivänä perjantaina televisiossa klo 12.40-13.00. Veteraanien perintö -projektiin kuuluu tämän lisäksi Kaaderilaulajien CD-äänilevy "Suomi on hyvä maa".

Suoraa ja karua puhetta

Videoelokuvan on koostanut ja ohjannut sota-ajan dokumenteistaan tunnettu ohjaaja Markku Onttonen. Elokuvan ansio on siinä, että se esittää lähikuvina monen miehen ja naisen jo uurtuneet kasvot, ja nämä ihmiset kertovat yksinkertaisen karusti millaista siellä oli ja miksi siellä taisteltiin.

Elokuvassa itse taistelut on häivytetty taka-alalle. Mukana ovat lyhyine puheenvuoroineen myös presidentti Mauno Koivisto ja jalkaväenkenraali Adolf Ehrnrooth.

Vainajien päivänä viime toukokuussa

Multimediaohjelman on valmistanut Kadettikunta ry yhdessä veteraanijärjestöjen, puolustusvoimien ja opetushallituksen sekä Historian ja yhteiskuntaopin opettajien liiton ja MTV3:n kanssa.

Opetuksen kannalta paketin ansioita on myös se, että se valottaa laajalti maamme 1900-luvun historiaa eli myös niitä aikoja, jotka edelsivät toista maailmansotaa. Samoin sodan jälkeinen aika, jälleenrakennuksen kausi saa oman kuvauksensa. Näin tämän päivän nuori voi sijoittaa itsenäisyytemme säilyttämisen ankarat ponnistelut paremmin historian kehykseen.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.