Mainos

Vesihuolto vaarassa Etelä-Savossa

Monissa Etelä-Savon kuntakeskuksissa vesihuolto on ollut viimeöisenmyrskyn jäljiltä vaarassa, kun vesitorneihin vettä pumppaavat sähköpumput lakkasivat toimimasta. Etelä-Savon pelastuslaitokselta kerrotaan, että ihmisiä on kehotettu käyttämään vettä säästeliäästi.

Joroisissa, missä sähkö katkesi kunnan kaikilta talouksilta, saatiin kaksi aggregaattia pumppaamaan vettä. Sanomalehti Länsi-Savon mukaan illalla selvisi kuitenkin, että aggregaattien teho ei riitä, ja osa kirkonkylän talouksista on sähkön lisäksi ilman vettä.

-Kyllähän tämä on pahin tilanne koko urani aikana. Ei meillä koskaan ole kirkonkylä ollut melkein vuorokautta ilman sähköjä, yli 30 vuotta Joroisten Energialaitoksella työskennellyt Hannu Suhonen kommentoi Länsi-Savolle.

Lehden mukaan Joroisten terveyskeskusta ja palvelutaloa varten ei ole olemassa mitään erityissuunnitelmaa, jolla vedensaanti niissä turvattaisiin. Kaikki Joroisten kirkonkylän kaupat ja pankki ovat olleet tänään suljettuina. Myös kunnanvirasto on ollut kiinni.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.