Mainos

Veroehdotuksen ehtii vielä tarkistaa

Veroilmoitusten viimeinen palautuspäiovä on keskiviikkona. Vielä on siis aikaa tarkistaa veroehdotus ja tehdä siihen tarvittavat korjaukset. Korjattu veroehdotus on helpointa palauttaa verotoimistoon ehdotuksen mukana tulleessa palautuskuoressa postitse.

Veronmaksajan täytyy ilmoittaa ne mahdolliset tulot ja varat, joita ei ole huomioitu veroehdotuksessa. Ilmoittamatta jättämisestä voi seurata veronkorotus. Tyypillisimpiä veroehdotuksesta puuttuvia tietoja ovat esimerkiksi osinko- ja vuokratulot sekä arvopapereiden ja muun omaisuuden myynnistä kertyneet luovutusvoitot. Varallisuudesta voivat puuttua muun muassa osakkeet.

Vähennykset kannattaa katsoa

Veroehdotus on välttämätöntä tarkistaa myös siksi, että kaikkia vähennyksiä ei ole välttämättä huomioitu. Tyypillisiä puuttuvia vähennyksiä ovat asunnon ja työpaikan väliset matkakulut sekä tulonhankkimiskulut. Kotitalousvähennys on laajennettu koskemaan koko maata, ja sitäkään ei ole välttämättä automaattisesti huomioitu. Jos mahdolliset vähennykset jättää ilmoittamatta, joutuu maksamaan enemmän veroa kuin olisi tarpeen.

Myös pankkitilin numero kannattaa katsoa ja tarvittaessa korjata. Näin saa veronpalautuksen vaivattomasti omalle tililleen.

Jos korjattavaa tai lisättävää ei ole, veronehdotusta ei palauteta. Veroehdotuksen mukana tullut verolippu on tällöin lopullinen. Tilisiirtolomakkeet täytyy säilyttää, jos joutuu maksamaan mätkyjä eli jäännösveroa.

Ne, jotka korjaavat veroehdotusta tai joiden verotukseen vaikuttavia uusia tietoja verohallinto saa muualta, saavat syksyllä postitse uuden verolipun.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.