Mainos

Venezuelan tulvauhreja jopa 50 000

Venezuelan tulvien ja maanvyöryjen uhrien määrä saattaa nousta jopa 50 000. Lisäksi kodittomiksi on jäänyt 200 000 ihmistä. Tuhannet ihmiset ovat edelleen kateissa ja omaisten hätä on silminnäkijöiden mukaan käsinkoskeltava.

Kyseessä on pahin Venezuelaa kohdannut luonnonkatastrofi. Tuhot saivat alkunsa Venezuelan keskiosan rannikkoalueella kaksi viikkoa jatkuneiden sateiden jälkeen. Alueeseen kuuluu myös pääkaupunki Caracas.

Venezuelan tulva-alueelle on toistaiseksi saatu katastrofiapuna tonneittain ruokaa ja lääkkeitä sekä miljoonia dollareita raha-apua. Ulkoministeriön mukaan kansainvälistä apua kaivattaisiin kuitenkin vielä lisää. Yhdysvallat on varannut katastrofiapua varten kolme miljoonaa dollaria ja Britannia puolestaan lahjoittaa alueelle puoli miljoonaa puntaa.

Venezuelan tulvat

Kiina tukee tulvan ja mutavyöryjen koettelemia Punaisen Ristin kautta 50 000 dollarilla, niin ikään Sveitsi lahjoittaa Punaisen Ristin kautta 200 000 frangia.

Avustustalkoissa ovat myös esimerkiksi Meksiko ja Venezuelan entinen siirtomaaisäntä Espanja, jotka ovat lähettäneet alueelle muun muassa telttoja, lakanoita, huopia, kenkiä, ruokaa ja tarvikkeita veden steriloimiseen.

Myös Suomen Punainen Risti auttaa Venezuelan tulvauhreja. SPR lähettää 400 000 markkaa Venezuelaan. Kansainvälinen Punainen Risti avustaa ainakin 50 000 perhettä, ja avun tarve kasvaa vielä tällä viikolla, koska sateet jatkuvat.

Venzuela

Avun saapumista ovat haitanneet katkenneet liikenneyhteydet ulkomaailmaan.
(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Lähetysseuran yhdyssihteeri Anders Vikström kertoo tulva-alueen tilanteesta Visa Norosen raportissa
(kesto 1:51)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.