Mainos

Venekosken kylällä on huumoria ja harrastustoimintaa

Kauppias Jari Ihalainen on pitänyt Kosken kauppaa Hankasalmen Venekoskenkylällä jo 23 vuotta.

Huumorimiehenä tunnettu kauppias myy ”moalaesmunnoo ja leepee” kaupassa, jonka ovessa lukee, että ”on aaki”.

- Aaki on aina, kun punainen lappu on ovessa. Sitten kun lähden johonkin aikaan illasta, niin otan sen pois, mutta ei se kauan ole se lappu ovesta pois, että melkein aina ollaan aaki.

Ihalaisen kaupasta löytyy kaikkea mahdollista henkseleistä myrskylyhtyihin ja kyljyksiin. Tuotteitaan kyläkauppias mainostaa tarpeen tullen heti ovella.

- Eläkkeellä oleva kansakoulunopettaja Jorma Rissanen monta kertaa punakynällä korjaili niitä minun kirjoituksia, mutta on se jättänyt sen jo vähän vähemmälle, Ihalainen nauraa.

Maan vanhin harrastajakesäteatteri

Hankasalmi tunnetaan muun muassa Voice-kuorosta, joka voitti viime vuonna Suomen paras kuoro –kilpailun, mutta löytyy niitä ylpeydenaiheita 250 asukkaan Venekoskeltakin.

- Venekosken kesäteatteri on meidän kylän, mutta myös Hankasalmen kunnan ylpeyden aihe. Se on Suomen vanhin harrastajakesäteatteri. Tänä kesänä tuli 58 toimintavuotta täyteen.

Kyläkauppias on tuttu näky sekä tiskin takana että teatterilavalla. Ihalainen näyttelee oman kylän kesäteatterissa nyt 29. kesää. Parhaillaan Venekoskella esitetään Lännen lokaria.

- Näytelmä kertoo kuplettimestari Hiski Salomaan elämästä, ja minä olen sitten se vanha Hiski, joka siellä New Yorkin sairaalassa miettii mennyttä aikaa ja pohtii elämänsä kulkua.

Kuntaministeri miniänä

Jyväskylän kupeessa sijaitsevaa, runsaan 5 500 asukkaan Hankasalmea johtaa kuntaministeri Henna Virkkusen mies Matti Mäkinen. Kosken kaupassa puhutaan myös vakavaa asiaa.

- Päällimmäisenä on nyt tämä kuntaliitos, että mihin se meidän Henna-miniä meinaa meidän pientä kuntaa viedä, mutta kyllä hänen Matti-miehensä vakuuttaa, että itsenäisenä pysytään.

Jos ”miniä” saisi päättää, tulisi Hankasalmesta osa Jyväskylää. Kauppias Jari Ihalainen puolestaan tietää monta hyvää syytä, miksi Jyväskylästä ja kauempaakin kannattaisi muuttaa Venekoskelle.

- Tämä on pieni, mukava, viihtyisä kylä, kaunis luonto ja lupsakkaat ihmiset. Täällä ei ole mitään liikaa eikä liianvähän, kaikkea on ihan sopivasti, kun vaan on itse tyytyväinen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.