Mainos

Veneilyinnostus lisää meripelastajien töitä

Suomalaisten lisääntynyt innostus veneilyyn on kasvattanut pelastustehtävien määrää vesillä.

Meripelastusseuran avustustehtävien määrä on seitsemän viime vuoden aikana lisääntynyt 40 prosentilla. Viime vuonna Meripelastusseuralla oli 1165 avustustehtävää, joista puolet tapahtui sisävesillä ja puolet merellä. 32 tapauksessa pelastettiin ihminen varmalta kuolemalta.

Valmiuspäällikkö Jori Nordströmin mukaan avuntarpeen taustalla on useimmiten tekninen vika.

- Lähes puolessa tapauksista on tekninen vika taustalla, jonka takia matka keskeytyy. Klassisia polttoaine loppunut -tilanteitakin toki on, mutta toivon, ettei niitä olisi ollenkaan.

Tekniset viat liittyvät yleensä moottoriin, uusiin elektronisiin laitteisiin ja erilaisiin suodattimiin. Nordström sanoo, että ennen vesille lähtöä pitäisi aina varautua kaikkein pahimpaan – oli sää kuinka kaunis tahansa.

- Mukana pitää aina olla merikartat ja katsastusvarusteet mukaan lukein hätämerkinantovälineet. Ennen lähtöä olisi hyvä kertoa jollekin, mihin päin ollaan menossa ja mihin aikaan tulossa.

Navigoinnin sähköiset apuvälineet ovat lisääntyneet reippaasti viime vuosina. Nordströmin mielestä ne lisäävät merenkulun turvallisuutta yleisesti. Niiden varaan ei silti kannata tuudittautua, ja paperinen merikartta pitäisi olla aina mukana.

- Ei tarvitse olla kuin yksi bitti poikittain tai sähköä ei tule, niin elektroniset apuvälineet eivät toimi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.