Mainos

Veneilijällekin voi rapsahtaa rikesakko

Vastaisuudessa vesiliikennelain lievästä rikkomisesta voi saada maksimissaan 60 euron rikesakon kun aiemmin rikkeestä lankesi joko pelkkä huomautus tai astetta ankarampi päiväsakko.

Pienikin kaahailu vesillä saattaa tulla veneilijälle vastaisuudessa kalliiksi. Torstaista lähtien viranomaiset voivat nimittäin määrätä vesillä liikkuville rikesakkoja vähäisistä liikennerikkomuksista. Uudistus sisältyy asetukseen, jonka valtioneuvosto hyväksyi heinäkuussa.

Samalla tulee voimaan muutos, jonka mukaan päiväsakon laskemisessa otetaan huomioon keskimääräisen kuukausitulon lisäksi verovapaa osinkotulo tai muu vastaava verovapaa tulo.

Vastaisuudessa vesiliikennelain lievästä rikkomisesta voi saada 20-60 euron rikesakon, kun aiemmin rikkeistä lankesi joko huomautus tai päiväsakko. Rikesakko sijoittuu näiden kahden rangaistuksen väliin. Rikesakkoja voidaan siis määrätä rikkomuksista, joihin puuttumiseen huomautus olisi liian lievä ja päiväsakko liian ankara keino.

Vesillä liikkuja voi saada 60 euron rikesakon esimerkiksi vauhtihurjastelusta, jos ylinopeutta on enintään suurimman sallitun nopeuden verran. Jos suurin sallittu nopeus on esimerkiksi 10 kilometriä tunnissa, voidaan rikesakko määrätä enintään 20 kilometrin tuntivauhtia ajavalle. 35 euron rikesakko taas voidaan määrätä muun muassa liikennemerkkien tai -valojen noudattamatta jättämisestä tai silloin, jos veneestä puuttuu ankkuri, tyhjennyspumppu tai muita pakollisia varusteita.

Puolestaan jos kulkuneuvosta puuttuvat esimerkiksi pelastusliivit tai pelastuspuku, rikesakko ei tule kyseeseen. Tällöin rangaistus määrätään päiväsakkoina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.