Mainos

Veneiden kalusto houkuttaa ammattivarkaita

Tilaustyönä tehdyt venevarkaudet ovat kasvussa.

Ammattimaisesti tehdyt venevarkaudet ovat lisääntyneet tänä kesänä.

Ammattimaisesti tehdyt venevarkaudet näyttävät lisääntyneen tänä kesänä. Varkaita kiiinnostavat etenkin yli 40 hevosvoiman perämoottorit ja niiden osat. Esimerkiksi Porvoon ja Loviisan alueella tehtiin pelkästään viime kuussa 40 varkautta, jossa veneestä varastettiin suuritehoinen perämoottori.

Ylikomisario Bengt Renlund Loviisan poliisista uskoo, että perämoottoreita varastetaan niiden suuren kysynnän vuoksi.Myös alkukesän kylmä sää on suosinut varkaita.

-On ollut kylmä kesäkuu. Ihmiset ovat olleet ehkä lomilla, mutta eivät ole ottaneet venettä käyttöönsä, vaan veneet ovat olleet laiturissa, toteaa Renlund.

Renlundin mukaan tämän kesän venevarkauksista suuri osa on hyvin ammattimaisesti tehtyjä.

-Useimmiten vene siirretään vähän rauhallisempaan paikkaan, missä on helppo irrottaa perämoottori ja säätölaitteet, kertoo Renlund.

Hänen mukaansa poliisilla onkin epäilyjä, että ainakin osa veneistä varastetusta tavarasta päätyy ulkomaille.

Viime vuonna Suomessa kirjattiin 1350 venevarkautta ja vahingonkorvaussumma oli 3,3 miljoonaa euroa. Vahingonkorvauksien määrän uskotaan nousevan tänä vuonna. Pelkästään Porvoon ja Loviisan alueella varkauksista koituneet vahingot ovat nousseet tänä kesänä jo noin 300 000 euroon.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 05.07.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.