Mainos

Venäläispankkiiri kuoli ammuskelun jälkeen

Pankinjohtaja sai ampumahaavoja rintaansa ja vatsaansa, kun aseistautuneet miehet hyökkäsivät hänen kimppuunsa myöhään illalla Moskovassa. Venäjän poliisi epäilee pankkiirin surmaa palkkamurhaksi.

Venäjän poliisi epäilee maan keskuspankin varajohtajan Andrei Kozlovin surmaa palkkamurhaksi. Kozlov menehtyi varhain aamulla vammoihin, jotka hän sai edellisillan ampumavälikohtauksessa. Joukko aseistautuneita miehiä ampui Kozlovia pysäköintipaikalla Moskovassa, kun tämä oli poistumassa jalkapallo-ottelusta.

Sairaalalähteiden mukaan pankinjohtaja sai kuolettavia ampumahaavoja rintaansa ja vatsaansa. Kozlovin autonkuljettaja kuoli luoteihin heti. Hyökkääjiä oli kaksi, kertoo uutistoimisto Interfax.

Kozlov vastasi pankkitoiminnan valvonnasta. Keskuspankki perui hänen johdollaan toimiluvan useilta pankeilta, joita epäiltiin osallisuudesta rahanpesuun. Kozlov vaati viime viikolla rahanpesijöille nykyistä ankarampia rangaistuksia.

-Kozlov surmattiin, koska hän perui pankkien toimilupia. On hirvittävää, että Venäjällä tapahtuu edelleen tällaisia hyökkäyksiä. Valtion pitää saada tappajat kiinni, vaatii duuman talousvaliokunnan puheenjohtaja Vladislav Reznik.

Venäjän hallitus piti Kozlovin muistoksi minuutin hiljaisen hetken. Pääministeri Mihail Fradkov kuvasi hänen kuolemaansa suureksi menetykseksi.

Liikemiesten ja pankinjohtajien murhat ovat vähentyneet Venäjällä sen jälkeen kun presidentti Vladimir Putin tuli valtaan vuosituhannen vaihteessa. Kozlovin murhaa pidetään takaiskuna Putinille, joka on ollut ylpeä tuomastaan vakaudesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.