Mainos

Venäjän vaalipaikat ympärivuorokautiseen vartioon jo torstaina

Äänestyspaikat ovat olleet erityisvalvonnassa jo viime viikosta lähtien. Etenkin äänestyslipukkeiden kuljettamiseen on kiinnitetty huomiota.

Ensi sunnuntain Venäjän duuman vaaleja on määrätty valvomaan yli 450 000 miliisiä ja sisäministeriön joukkojen jäsentä. Maassa on noin 96 000 äänestyspaikkaa, joiden ympärivuorokautinen valvonta aloitetaan jo torstaina, kolme päivää ennen varsinaista äänestyspäivää.

Äänestyspaikat ovat kuitenkin olleet erityisvalvonnassa jo viime viikon puolestavälistä, sisäministeriöstä kerrotaan. Tämänvuotisissa vaaleissa erityistä huomiota on kiinnitetty äänestyslipukkeiden kuljettamiseen, josta huolehtii yli 3500 miliisiä.

Myös passivirastot paiskovat ylitöitä vaalipäivänä, jotta henkilöllisyyspaperinsa hukanneet saavat nopeasti väliaikaisen asiakirjan todistaakseen henkilöllisyytensä äänestyspaikoilla.

Venäjän hallitus puolustaa joukkopidätyksiä

Venäjän uusi pääministeri on Viktor Zubkov

Venäjän hallitus puolustaa joukkopidätyksiä Pietarin ja Moskovan mielenosoituksissa viime viikonloppuna. Pääministeri Viktor Zubkovin mielestä mellakkapoliisi toimi "hyvin korrektisti".

Miliisit pidättivät sunnuntaina Pietarissa noin 200 marssijaa, joiden joukossa oli useita oppositiopoliitikkoja. Poliisien kerrottiin lyöneen Kremlin arvostelijoita pampuilla ja nyrkeillä.

Myös entinen shakkimestari Garri Kasparov ja kymmeniä muita mielenosoittajia vietiin poliisiasemalle Moskovassa lauantaina. Kasparov tuomittiin muutamaksi päiväksi telkien taakse.

Yhdysvallat ja Euroopan neuvosto ovat arvostelleet Venäjää mielenosoitusten tukahduttamisesta.

(MTV3-STT-Itar-Tass)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.