Mainos

Venäjän talouden nousuun uskotaan

Maailmanpankki uskoo Venäjän nousuun yhdeksi maailmantalouden jättiläisistä. Moni taloudellisen toiminnan kulmakivistä on Venäjällä vielä valamatta, mutta maalla on lupaavat edellytykset muuttua houkuttelevaksi sijoituskohteeksi jo lähivuosina.

Venäjän presidentillä Boris Jeltsinillä on varattuna iloisin ilmeensä Maailmanpankin pääjohtajaa James D. Wolfensohnia varten. Siihen on hyvä syykin: YK:n alaisuudessa toimiva kansainvälinen jälleenrakennus- ja kehityspankki on luotottanut Venäjää viimeksi kuluneiden viiden vuoden aikana yli 40 miljardin Suomen markan edestä.

Suomessa vieraileva Maailmanpankin Pariisin toimiston tiedottaja Jacop Kolster on vakuuttunut siitä, että lainarahat eivät ole menneet hukkaan. Kolsterin mukaan Venäjällä Venäjällä on loistavat tulevaisuudennäkymät.
- Venäjän nuorekas ja viriili nykyhallitus on vahvistanut ratkaisevasti Maailmanpankinkin uskoa Jeltsinin vuosikausia uhoamaan talousuudistukseen, arvioi Kolster.

Pankki veikkaakin Venäjää ässäksi maailmantalouden uuteen täyskäteen, joka järkyttää status quota seuraavalla neljännesvuosisadalla. Venäjän rinnalla taloustiikerin raitoja tavoittelevat Kiina, Intia, Indonesia ja Brasilia.
- Venäjälle sijoittaminen on yhä uhkapeliä, mutta erittäin mielenkiintoista uhkapeliä. Me lyömme vetoa sen puolesta, että jos Venäjä pelaa korttinsa oikein lähivuosina, siitä tulee mahtava markkina-alue yksityisille sijoittajille, sanoo Kolster.

Monen asian on muututtava, ennen kuin kaikki voivat joukolla rynnätä Venäjälle kultaa vuolemaan ilman kohtuuttomia riskejä. Esimerkiksi lainsäädäntö ei vielä tarjoa sijoittajille turvaverkkoa ikävien yllätysten varalta.
(MTV3/Pekka Karppinen)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.