Mainos

Venäjän hallitus jatkaa toukokuun alkuun

Venäjän hallitus jatkaa työtään entisessä kokoonpanossaan kunnes uusi presidentti on vannonut virkavalansa. Vladimir Putin astunee virkaansa toukokuun alussa.

Venäjän duuma

Venäjän keskusvaalilautakunnan puheenjohtajan Aleksandr Vesnjakovin mukaan presidentinvaalien tulos vahvistetaan aikaisintaan 4. ja viimeistään 6. huhtikuuta. Aiemmin virkaanastujaisjuhlallisuudet on pidetty kuukausi tuloksen vahvistamisen jälkeen. Ulkoministeri Igor Ivanov ennusti tänään, että Venäjän ulkopolitiikkaan tulee muutoksia uuden presidentin virkakaudella. Muutosten sisältöä Ivanov ei kuitenkaan tarkentanut. Hallituksen kokousta pääministerin ja vt. presidentin ominaisuudessa tänään johtanut Putin kehotti ministereitä vauhdittamaan talouden uudistussuunnitelmien toimeenpanoa. Vaalitulos antaa Putinin mukaan lisäpotkua pyrittäessä yhä parempiin tavoitteisiin.

Putin ei lupaa ihmeitä

Vaaliyönä pitämässään lehdistötilaisuudessa Putin kutsui vastaehdokkaistaan yhteistyöhön. -Jos he ovat valmiita työskentelemään hallitusohjelman mukaisesti, heitä tullaan pyytämään mukaan, Putin sanoi, kun vaalin ratkaisusta ensimmäisellä kierroksella ei ollut vielä varmuutta. Hän kiitti vastustajiaan maltillisesta asenteesta vaalikamppailun aikana. Putin varoitti myös odottamasta ihmeitä. -Odotukset ovat korkealla. Ihmiset ovat väsyneitä ja odottavat minulta parannusta asioihin. Mutta ihmeitä ei tietenkään tapahdu, Putin tähdensi. Hänen ohjelmastaan presidenttinä ei ole selvää kuvaa, sillä hänen vaalilupauksensa olivat varsin ylimalkaisia. -Monet tarpeelliset toimet johtavat ristiriitoihin. Yksi asia on selvää: avoimuus on välttämätöntä, ja olen valmis siihen, hän sanoi pietarilaisen radioasema Baltikan haastattelussa.
(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.