Venäjälle hyökänneet partisaanit lähettivät videoviestin Vladimir "bunkkerivaari" Putinille: "On aika päättää diktatuuri"

Venäläiset partisaanit lähettivät viestin Vladimir Putinille: "On aika laittaa loppu diktatuurille" 1:12
Katso videolta terveiset Putinille: "On aika päättää diktatuuri".

Maanantaina väitetysti vain venäläisistä vapaaehtoisista koostuneet, Ukrainan puolella taistelleet joukko-osastot hyökkäsivät Venäjän rajan yli Belgorodin alueelle.

Iskusta otti vastuun ryhmittymä nimeltään Venäjän vapauden legioona (Freedom of Russia Legion).

Ryhmittymä on sotinut Ukrainan puolella venäläishyökkääjiä vastaan. Ukrainan sotajohdon vastuu hyökkäyksestä Venäjän puolelle on toistaiseksi epäselvä, mutta ainakin suomalaisasiantuntija Emil Kastehelmi pitää Belgorodin alueelle tehtyä iskua Ukrainan armeijan hyökkäyksenä, jonka se teki venäläisvapaaehtoisista koostuvia joukkoja hyödyntäen.

– Ukrainan armeija ylitti rajan Venäjän puolelle ja hyökkäsi Graivoronin rajanylityspaikalle, Kastehelmi kirjoittaa Twitterissä.

Suora viesti Putinille

Ryhmä julkaisi viestipalvelu Telegramissa videon liittyen Belgorodin iskuihin. Videolla ryhmä kutsuu itseään Venäjän kansalaisiksi ja vaatii Kremliä luopumaan harjoittamastaan diktatuurista.

– Haluamme lastemme kasvavan rauhassa ja olemaan vapaita, jotta he voivat matkustaa, opiskella ja olla onnellisia vapaassa maassa.

– Mutta tälle ei ole sijaa nykyisessä Putinin Venäjässä, joka on korruptoitunut, täynnä valheita, sensuuria, vapauksien rajoittamista ja sortoa, mies kertoo videolla.

Videolla ryhmä kutsuu Putinia nimellä "bunkkerivaari".

Ukraina väitti maanantaina olevansa tietoinen iskuista, mutta kiisti olevansa suoraan vastuussa niistä. Venäjän valtion uutistoimisto Tass kuvailee iskua "Ukrainan sabotaasihyökkäykseksi".

Katso koko partisaanien tekemä video yläpuolelta.

Video: Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat