Mainos

Venäjällä avattiin lukuisia "vauvaroskiksia"

Venäjällä on avattu viisi vauvan jättölaatikkoa, jotta epätoivotut lapset voidaan jättää katuroskisten sijasta valvottuihin laatikoihin, kertoo Daily Mail -lehti. Laatikot ostettiin viime vuoden marraskuussa ja ne otetaan käyttöön astettain.

Terveystarkastaja kertoo brittiläiselle Daily Mail -lehdelle, että laatikoiden on tarkoitus parantaa hylättyjen vauvojen hygieniaa, koska muuten lapset jätetään roskiksiin.

Laatikkoja on asennettu Etelä-Venäjälle Sochin, Novorossiyskin ja Armavirin kaupunkeihin. Laatikoihin on jätetty jo yksi lapsi ja hänet on luovutettu eteenpäin venäläisille lastensuojeluviranomaisille.

Jättölaatikot ovat saaneet alkunsa Etelä-Afrikasta, missä Kapkaupunkiin avattiin lasten jättölaatikko viime keväänä. Laatikoiden yksi tarkoitus on antaa äideille mahdollisuus luovuttaa lapsensa anonyymisti ja turvallisesti eteenpäin.

Esimerkiksi Etelä-Afrikassa vastasyntyneitä on usein jätetty vaarallisille paikoille.

– Koirat ovat hyökänneet lapsen kimppuun tai lapselle on tapahtunut jotain muuta pahaa, hyväntekeväisyysjärjestön edustaja Kim Heighfield sanoo.

Venäjällä myös siperialaiset Perm, Tomsk, Omsk, Novosibirskin kaupungit ovat mukana hankkeessa. Lisäksi Venäjän Euroopan puolella mukana on Kirovin kaupunki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.