Mainos

Venäjä rakentaa jättisatamaa Suomenlahdelle

Luonnonsuojelijat pelkäävät, että kompleksin metallisatamaan aletaan tuoda ydinjätettä.

Venäjä satsaa rajusti Suomenlahden satamien rakentamiseen. Suomenlahden etelärannalle, Viron rajan tuntumaan on nousemassa jättisatama.

Ust Lugaan rakennetaan lähivuosina 10 eri terminaalia käsittävä satamakokonaisuus. Hiilisatama toimii jo ja ensi vuonna tulee käyttöön autolauttasatama linjalle Saksa-Kalingrad-Venäjä.

Suurhanke ei silti välttämättä vähennä Suomen transit-kuljetuksia. Satsaus perustuu oletukseen, jonka mukaan Venäjän tavaraliikenne kasvaa yli 30 prosenttia viidessä vuodessa.

Alue yhteensä 800 hehtaaria

Kaiken kaikkiaan Ust Lugaan nousee kymmenen eri terminaalia. Valmistuessaan alueella on vilja-satama, yleissatama, öljysatama, lannoitesatama, metallisatama, hiiliterminaalit, autolauttasatama, konttisatama ja mahdollisesti vielä kaasusatama. Kun kaikki kymmenen terminaalia ovat valmiit, satama-alue käsittää 800 hehtaaria.

Luonnonsuojelijat pelkäävät, että Ust Lugan metallisatamaan aletaan tuoda maailmalta ydinjätettä Sosnovyi Borissa jälleenkäsiteltäväksi. Satamayhtiö kiistää väitteen. Rakennuttaja vakuuttaa myös, että satama käyttää ekologisesti nuhteetonta huipputeknologiaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.