Mainos

Venäjä pyysi EU:ta apuun kaasukiistassa

Venäjän ja Ukrainan sanasota kiihtyy molempien syytellessä yhä toista Eurooppaan menevien kaasuntoimitusten häiriöistä. Häiriöitä oli yhä useammassa maassa, ja Venäjä pyysikin EU:n apua toimitusten tarkkailussa.

Venäläisen kaasujätin Gazpromin mukaan Ukraina varastaa omiin tarpeisiinsa Eurooppaan tarkoitettua kaasua. Ukrainan valtiollinen Naftogaz-yhtiö puolestaan syyttää Venäjää siitä, että se on vähentänyt putkissa virtaavan kaasun määrää.

Venäjä on pyytänyt EU:ta apuun. Venäjä haluaisi riippumattomia tarkkailijoita seuraamaan Ukrainassa kulkevaa kaasuverkostoa.

- Viime vuorokauden aikana toimitimme Ukrainan verkostoon 295 miljoonaa kuutiota kaasua, eli enemmän kuin eurooppalaiset asiakkaamme tarvitsevat, mutta Eurooppaan asti tuli vain 270 miljoonaa kuutiota. Siispä he (ukrainalaiset) varastivat 25 miljoonaa kuutiota kaasua, selitti Gazpromin edustaja Sergei Kuprijanov.

Kaasuntoimitusten häiriöt levisivät sunnuntaina myös Tshekkiin ja Turkkiin. Jo aiemmin Puola, Unkari, Romania ja Bulgaria kertoivat toimitusten vähentyneen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.