Mainos

Venäjä jatkoi Groznyin pommittamista

Venäjän ilmavoimat ovat jatkaneet ilmaiskujaan Tshetsheniaan ja erityisesti tasavallan pääkaupunkiin Groznyiin, kertoivat venäläiset sotilaslähteet tänään.

Viime yönä Groznyiin tehdyssä ilmahyökkäyksessä tuhottiin sähkötehdas, jossa tshetsheenit olivat venäläisten mukaan aloittamassa aseiden valmistuksen. Venäläiset kiistivät toistamiseen tiedon, jonka mukaan kymmeniä pakolaisia kuoli ja haavoittui eilen tehdyssä hyökkäyksessä.

Venäläisten mukaan hyökkäyksen kohteena oli tshetsheenisotilaita kuljettanut kuorma-autosaattue. Tshetsheeniviranomainen Ramzan Abujev sanoi kuitenkin, että tulituksen kohteeksi joutui pakolaissaattue, joka oli turhaan yrittänyt päästä naapurimaahan Ingushiaan ja oli paluumatkalla kotiseudulleen.

Shaami-Jurtin kylän lähellä saattuetta tulitettiin ja 40 pakolaista kuoli ja satakunta haavoittui. Venäläiset ovat sulkeneet Tshetshenian ja Ingushian välisen rajan. Raja oli määrä avata uudelleen eilen, mutta tänään ilmoitettiin, että reitti avataan pakolaisille vasta huomenna.
(STT-AFP-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.