Venäjä jatkaa sotimista Tshetsheniassa

Ainakin kymmenen ihmistä sai surmansa Tshetshenian pääkaupungin Groznyin lähistöllä myöhään eilen, kun kaksi venäläisten panssariajoneuvoa avasi tulen kolmea siviiliautoa kohti, kertoi uutistoimisto Itar-Tass tänään. Paikallisten asukkaiden mukaan eilisiltana sattui myös toinen vastaavanlainen tapaus, jossa kuoli kaksi ihmistä.

Itar-Tassin mukaan joukko tshetsheenejä kerääntyi aikaisin tänään hallintorakennuksen edustalle Groznyissa osoittamaan mieltään surmien johdosta ja vaatimaan niiden tutkimista.

Venäläiset helikopterit iskivät myöhään eilen myös lähellä Groznyita sijaitsevaan Stari Atagin kylään, kertoi Itar-Tass tänään. Uutistoimiston mukaan iskun kohteena oli ilmeisesti tshetsheenijohtaja Zelimhan Jandarbijevin kotitalo. Yksi lapsi haavoittui hyökkäyksessä.

Itar-Tassin mukaan kuusi venäläissotilasta on haavoittunut Tshetsheniassa eilisestä lähtien käydyissä taisteluissa .

Venäjän joukot ovat jatkaneet tshetsheenitaistelijoiden kitkemistä vuoristossa sijaitsevista piilopaikoistaan, kertoi puolestaan uutistoimisto Interfax.

Venäjän sisäministeri: Joukkojen poisvetäminen liian aikaista

Venäjän sisäministeri Anatoli Kulikov puolusti tänään Venäjän hyökkäystä tshetsheenitaistelijoita vastaan. Kulikovin mukaan on vielä liian aikaista puhua joukkojen vetämisestä Tshetsheniasta. Hän on myös julistanut, että venäläiset joukot murskaavat tshetsheenitaistelijat. -Nämä sitkeät palkkasotureiden ja rikollisten ryhmät on saatava kitkettyä pois, Kulikov sanoi tiedotustilaisuudessa.

Kulikov syyttää tshetsheenejä Moskovassa sattuneesta kahdesta pommi-iskusta. Kahdessa bussissa tapahtuneessa pommi-iskussa sai viime viikolla surmansa yli 30 ihmistä.
(STT-AFP-DPA-Reuter)

Lue myös:

    Uusimmat