Mainos

Venäjä hylkäsi jälleen suomalaisten viisumeja

Venäjän konsulaatti on hylännyt kymmenien suomalaisten viisumianomuksia jälleen tänään maiden välisen matkavakuutuskiistan takia, kerrotaan vakuutusyhtiö Tapiolasta.

Tapiola-yhtiön matkavakuutusasiantuntijan Sanna Sinkkilän mukaan kymmenien yhtiön matkavakuutusasiakkaiden viisumianomukset hylättiin tänään sillä perusteella, ettei Tapiolalla ole jälleenvakuutussopimusta venäläisyhtiön kanssa.

Linjanjohtajan sijainen Kauko Jämsen ulkoministeriöstä piti harmillisena sitä, että Venäjän viisuminmyöntö takkuilee. Jämsenin mukaan Venäjän suurlähetystö oli luvannut alkuviikosta, että viisumeja myönnetään tavalliseen tapaan neuvottelujen ollessa kesken. Neuvonpitoa jatketaan torstaina.

Suomi paheksuu Venäjän vaatimusta, jonka mukaan suomalaismatkailija ei saa viisumia ellei hänellä ole venäläistä matkavakuutusta tai suomalaisvakuutusta yhtiöstä, jolla on jälleenvakuutussopimus venäläisyhtiön kanssa. Sampo-ryhmää lukuunottamatta suomalaiset matkavakuuttajat irtisanoivat jälleenvakuutussopimuksensa kesäkuun lopussa.

Kaikilla ei ongelmia

Pohjola-ryhmään kuuluvan Eurooppalaisen asiakkailla ei ole toimitusjohtaja Jouni Aaltosen mukaan kuitenkaan ole ollut tällä viikolla ongelmia viisuminsaannissa jälleenvakuutussopimuksen puuttumisesta huolimatta. Hänen mukaansa Eurooppalainen on sopinut "välipuheella" venäläisen jälleenvakuuttajansa kanssa, että sopimusta jatketaan jos Venäjän viranomaiset sitä vaativat.

-Sopimusta ei ole kuitenkaan allekirjoitettu, vaan olemme samassa rintamassa muiden vakuutusyhtiöiden kanssa, Aaltonen sanoi.

Suomen ulkoministeriö on neuvotellut matkavakuutuskiistasta Venäjän ulkoministeriön kanssa kevättalvesta

Venäjän konsulaatissa on viisumivaikeuksia

lähtien. Jämsen muistuttaa, että vakavaraisten suomalaisyhtiöiden matkavakuutukset kelpaavat kaikkialla maailmassa, joten jälleenvakuutukseen ei ole tarvetta. Hänen mukaansa venäläisyhtiöt ovat vaatineet jälleenvakuutuksesta myös kohtuuttoman korkeita maksuja.

Jälleenvakuutusvaatimus rikkoo Suomen kannan mukaan myös Venäjän ja Euroopan unionin välisiä sopimuksia. Venäjä ryhtyi vaatimaan matkavakuutusta viisuminsaannin ehtona viime kesänä kun Suomessa tuli voimaan samanlainen vaatimus. Suomi ei kuitenkaan vaadi venäläisiltä vakuutusyhtiöiltä lisämaksuja jälleenvakuutusten muodossa. Jämsen arvelee, että vakuutusjupakka karkottaa suomalaismatkailijoita Venäjältä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.