Mainos

Velallisen asema paranee

Velkajärjestelyn piirissä olevat velalliset saavat jatkossa pitää puolet lisätuloistaan, kun toinen puoli käytetään velkojen maksuun. Aiemmin lisätuloista on saanut pitää vain kolmanneksen.

Velkojen vuoksi vaikeuksiin joutuneiden asemaa yritetään helpottaa. Eduskunnan tänään hyväksymä lainmuutos koskee niitä velallisia, jotka ovat niin sanotun velkajärjestelyn piirissä.

Lainmuutos kannustaa heitä hankkimaan lisätuloja. Vastaisuudessa velallinen saa pitää lisätuloistaan puolet ja toinen puoli menee velkojen maksuun. Tällä hetkellä lisätuloista saa omaan käyttöönsä vain kolmanneksen.

Uutta on myös se, että lisätuloista vähennetään ensin päältä sellaiset lisämenot, jotka ovat aiheutuneet välittömästi lisätulojen hankkimisesta, esimerkiksi niistä aiheutuneet uudet työmatkakulut.

Velkajärjestelyssä sovitaan ohjelma velkojen maksamiseksi, ja siihen vaikuttavat olennaisesti velallisen sen hetkiset tulot. Velvollisuus lisäsuorituksiin velkojen lyhentämiseksi laukeaa silloin, kun lisätulot ylittävät määrätyn rajan.

Tällä hetkellä raja on 817 euroa kuukaudessa, mutta lainmuutoksen myötä se nousee 831 euroon.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.