Veikkausliigassa nolo tuomarifarssi: pallo meni maaliin, peliä jatkettiin ilman keskeytystä

Veikkausliigassa Ilveksen ja Interin välisessä huippuottelussa hylättiin päivänselvä maali. Timo Stavitskin laukaus räpsähti yläriman kautta maalin sisään, mutta osumaa ei hyväksytty. Inter taipui ottelussa Ilvekselle 1–2.

Ensimmäistä puoliaikaa oli pelattu runsaat 19 minuuttia, kun Interin laituri Timo Stavitski sai pallon Ilveksen kenttäpuoliskon oikealla puolella ja leikkasi keskelle rangaistusalueen rajan tuntumaan. Taidokas vasemman jalan laukaus räpsähti ylärimaan ja pomppasi selvästi, kymmenien senttien marginaalilla maaliviivan sisäpuolelle.

Tilanteesta on riittänyt porua sosiaalisessa mediassa.

Stavitski tuuletti komeaa osumaansa ja lähti jo liikkumaan kohti omaa kenttäpuoliskoaan, kunnes huomasi, ettei peliä olekaan vihelletty poikki.

Ilveksen maalivahti Otso Virtanen otti pallon hyppysiinsä ja jatkoi peliä normaalisti avauksellaan.

Ilveksen keskikenttäpelaaja Petteri Pennanen oli aiemmin siirtänyt tamperelaisjoukkueen johtoon Valkeakoskella pelatussa ottelussa.

Stavitskin maalin hylkääminen kiihdyttänee keskustelua videotuomarijärjestelmän saamisesta myös Suomen jalkapallokentille.

Aiemmin STT:n haastattelussa erotuomarikonkari Antti Munukka arveli, että VARin saapuminen myös Veikkausliigaan on vääjäämätöntä – kalliista hinnastaan huolimatta.

– Euroopan jalkapalloliitto Uefa lisää VARin käyttöä kilpailuissaan koko ajan, nyt myös (maanosan seurajoukkuekilpailuista pienimpään eli) Konferenssiliigaan. Parhaisiin matseihin ei pääse, jos ei ole tuota VAR-kokemusta. Ja on se myös uskottavuuskysymys liigamme kannalta, puhutaan kuitenkin varteen otettavasta ammattilaissarjasta, Munukka pohti.

– VAR pitäisi saada Suomeenkin. Ja kyllä se tuleekin, haluttiin tai ei.

Maalin hylkääminen maksoi Interille lopulta pisteen, sillä Ilves vei ottelun kahdella Petteri Pennasen osumalla lukemin 2–1. Turkulaisjoukkueen ainoan hyväksytyn osuman onnistui iskemään Darren Smith.

Kaikki ottelun maalit syntyivät ensimmäisellä puoliajalla.

Artikkelia päivitetty lopputuloksella ja lisätyillä tiedoilla kello 15.01.