Veikkausliigan hopeajoukkueen tähtipelaaja Taye Taiwo jatkaa seurassa ensi kaudella: "Rovaniemi on aivan erityinen"

Täksi kaudeksi Veikkausliigaseura RoPS:in paitaan siirtynyt Taye Taiwo on solminut ensi vuoden kattavan jatkosopimuksen seuran kanssa. 

Videolla Rovaniemen Palloseuran hopeamitalin varmistuminen.

Nigerialaispelaaja on pelannut uransa aikana Ranskan, Englannin ja Italian pääsarjoissa. Laitapuolustaja on pelipaikkansa parhaimmistoa Veikkausliigassa. RoPS:in päävalmentaja Toni Koskela ei säästele sanojaan, vaan antaa suuret kehut Taiwolle. 

– Tayen kokemuksella ja osaamisella on valtava merkitys koko joukkueelle, sekä varsinkin meidän nuorille pelaajille. Hän on erittäin pidetty ja arvostettu myös pukukopissa. Jatkosopimus tuo meidän joukkueeseen nyt tärkeää jatkuvuutta, Koskela sanoo. 

Viime keväänä Rovaniemelle saapunut Taiwo sopeutui nopeasti joukkueeseen ja pohjoisen olosuhteisiin. Pieni kaupunki ja joukkueen lämmin ilmapiiri tekivät vaikutuksen. Hän antaa erityiset kehut seuran valmennusjohdolle. 

– Täällä halutaan pelata hyvää jalkapalloa, joka oli minulle tärkeää. Meillä kaikki työskentelevät yhdessä. Koko valmennustiimistä tuntee, että he luottavat minuun. Sellainen tietenkin motivoi ja laittaa työskentelemään kaksin verroin enemmän, Taiwo kertoo. 

Hän antaa myös erityismaininnan Rovaniemen kaupungille. 

– Olen sanonut kaikille, että Rovaniemi on aivan erityinen. Tunnen oloni täällä hyväksi, ja se on tärkeää yhtälailla. Nytkin ulkona on aivan uskomattoman kaunista. On hiukan kylmä, mutta kenttä on vihreä ja puut ympärillä täysin valkoisia, Taiwo sanoo. 

Rovaniemen Palloseuran kauden päätösottelu pelataan lauantaina 27. lokakuuta. Viimeisessä ottelussa vastaan asettuu Tampereen Ilves. 

Lue myös:

    Uusimmat