Mainos

Vehmersalmella satapäisen karjan eläinrääkkäystapaus

Vehmersalmella Pohjois-Savossa on paljastunut vakava eläinrääkkäystapaus. Viranomaiset ovat joutuneet lopettamaan yli 80 nälkiintynyttä lehmää ja vasikkaa. Karjan pakkoteurastus alkoi eilen ja jatkui tänään.

Vehmersalmen eläinlääkäri Martti Huttunen ja poliisi löysivät kuolleena sekä lehmän että vasikan. Osa karjasta oli hyvin nälkiintynyttä, huonokuntoista ja likaista. Laitumelle ja metsiin jäi vielä 25 eläintä. Paikallisen metsästysseuran miehet ajoivat tänään naudat kokoon, ja nekin joutuivat teuraaksi.

Karjan omisti yksin asuva 58-vuotias mies. Hän saattaa joutua syytteeseen eläinrääkkäyksestä, jollaisena Kuopion rikospoliisi tapausta tutkii. Eläinrääkkäyksestä voidaan tuomita sakkoihin tai enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen.

Keväästä lähtien terveysviranomaiset ovat tarkastaneet tilan useita kertoja. Runsaat kolme viikkoa sitten annettiin määräys lopettaa karjan pito kahden viikon kuluessa, mutta mies ei ryhtynyt toimiin. Eilen Kuopion poliisi sai Vehmersalmen terveyskeskuksesta virka-apupyynnön, koska karja oli pakko lopettaa. Poliisi piti miehen huostassaan sen ajan, kun karja kuljetettiin teurastettavaksi.

Meijeri lopetti tilan maidon vastaanoton kesällä. Navetta oli karjalle liian ahdas ja vanhanaikainen. Tutkinnanjohtaja rikosylikomisario Aulis Aho Kuopion rikospoliisista ei muista koskaan aiemmin tavanneensa näin laajaa eläinrääkkäystapausta toimialueellaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.