Vauvojen karmea kohtalo: Psykoottinen äiti puukotti veljeksiä teräesineillä päähän – selvisivät kuin ihmeen kaupalla

Psykoottinen äiti puukotti veljeksiä päähän – molemmat selvisivät 1:28

Floridalaisäiti puukotti kahta lastaan päähän viime huhtikuussa ollessaan psykoosissa. Ihmelapsiksi kutsutut veljekset selvisivät tilanteesta kaikkien hämmästykseksi ilman suurempia vammoja.

Floridalaisäiti iski kahta lastaan keittiöveitsellä ja saksilla päähän psykoottisessa kohtauksessa viime huhtikuussa. Viranomaisten kommentit tilanteesta ovat karua luettavaa.

Veitsi lävisti niskan aivoihin asti

Toinen lapsista, Juan Pedro, löydettiin viranomaisten mukaan paikalta keittiöveitsi iskettynä hänen niskaansa. Veitsi lävisti taaperon niskan suoraan aivoihin asti.

Juan Pedron nuorempi veli, alle vuoden ikäinen Guillermo Timoteo, kärsi aivan yhtä karmean kohtalon. Psykoosissa ollut äiti oli iskenyt lasta saksilla suoraan korvan taakse.

Molemmat löydettiin äitinsä luota hengenvaarallisessa tilassa. Viranomaisten mukaan veljekset kuljetettiin sairaalaan teräesineet yhä päässään.

Vanhempi veljeksistä oli sairaalaan saapuessa vaipunut jo koomaan, mutta nuorempi oli sairaalan henkilökunnan mukaan täysin hereillä ja tietoinen tilanteesta. Karmeassa tilanteessa lasta rauhoitettiin näyttämällä tälle lastenohjelmia puhelimesta.

Selviytyminen oli ihme

Lapset ovat nyt läpikäyneet useita leikkauksia, ja heidän lähimmäisensä voivat vihdoin huokaista helpotuksesta. Ihmelapsiksi tituleeratut veljekset nimittäin selvisivät tilanteesta ilman mitään vakavia vammoja. 

Lääkäreiden mukaan tämä on suorastaan ihme, sillä molempien odotettiin saaneen iskuista vakavia aivovaurioita. Pojat kuitenkin tokenivat tilanteesta vain parin kuukauden kuntoutuksella. 

– On uskomatonta nähdä heidän toipuneen näin hyvin, totesi yksi poikia hoitaneista lääkäreistä. 

Veljekset asuvat nyt tätinsä ja serkkunsa kanssa. Perhe kertoo, että lapset ovat iloisia ja puheliaita.

Lasten äidin on sen sijaan todettu olevan mielenterveydeltään niin huonossa kunnossa, ettei oikeuskäsittelyä tapahtuneesta voida vielä aloittaa.

Lue myös:

    Uusimmat