Vauvakassikampanjasta 6 600 lastentarvikepakkausta Karjalaan

Kolmen äidin alulle panema Karjalan vauvakassikampanja onnistui yli odotusten. Äiti Saana Sandholmin mukaan keräys tuotti yhteensä yli 6 600 vauvakassia. Keräyksen tuotosta riittää yksi kassi jokaiselle Karjalan tasavallassa vuoden aikana syntyvälle vauvalle.

Kukin kassi sisältää vauvojen perustarvikkeita kuten vaatteita, saippuaa, rasvaa, liinavaatteita ja huovan tai lakanan. Lisäksi mukana on yllätys, joka voi olla esimerkiksi lelu tai kengät. Keräys tuotti paljon myös muun muassa lääkkeitä, monivitamiineja, terveyssiteitä ja ehkäisyvälineitä.

Saana Sandholmin lisäksi keräystä olivat laittamassa alulle Päivi Korkeala ja Sanna Rytkölä. Pääkaupunkiseudulta kotoisin olevien kolmen vauvakassiäidin lisäksi keräystä oli toteuttamassa noin 80 naista eri puolilta Suomea.

Noin neljä kuukautta sitten aloitettu keräys päättyi lauantaina Rääkkylään. Vauvakassiäitien humanitäärinen työ ei pääty tähän keräykseen. Heidän ja muiden vauvakassikampanjaan osallistuneiden naisten toiminta kanavoituu Vaaka ry:n kautta. Yhdistys perustettiin tänään Sortavalassa.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat